
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
мариновани свински ребра Spare Ribs мариновани свински ребра Spare Ribs | 450 g g |
За барбекю соса
кетчуп кетчуп | 200 g g | |
винен оцет винен оцет | 50 ml ml | |
мед мед | 50 g g | |
бърбън уиски бърбън уиски | 50 ml ml | |
пушен червен пипер пушен червен пипер | 1 ч.л. ч.л. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСвински ребра Spare ribs с барбекю сос и салата „Колсло“
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Приготвяме барбекю соса, като слагаме всички необходими за него съставки да заврат. След това с около 20 g от него намазваме маринованите ребра и ги поставяме в тава. Доливаме вода, колкото почти да ги покрие и печем в предварително загрята на 160° С фурна около 2 h, без да ги покриваме. Идеята на по-дългото печене, потопени в течност, е да станат максимално крехки.
След като извадим ребърцата, изливаме течността от тавата и ги намазваме с още 50 g от барбекю соса, след което ги допичаме - така ще се получи много добра глазура.
През това време нарязваме зелето на ситно, настъргваме моркова и добавяме всички останали съставки за салатата „Колсло“, като разбъркваме добре. Лютата чушка се прибавя по желание.
Поднасяме ребърцата с гарнитура от салата.