Верига от любими рецепти
Свински ребра Spare ribs с барбекю сос и салата „Колсло“

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

мариновани свински ребра Spare Ribs мариновани свински ребра Spare Ribs450 g g

За барбекю соса

кетчуп кетчуп200 g g
винен оцет винен оцет50 ml ml
мед мед50 g g
бърбън уиски бърбън уиски50 ml ml
пушен червен пипер пушен червен пипер1 ч.л. ч.л.

За салата „Колсло“

червено зеле червено зеле100 g g
моркови морков1
кленов сироп кленов сироп1 с.л. с.л.
стафиди стафида20 g g
майонеза майонеза20 g g
заквасена сметана заквасена сметана30 g g
люти чушки люта чушка
(по желание)
1

Свински ребра Spare ribs с барбекю сос и салата „Колсло“

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:00 h
(34)

Начин на приготвяне

Приготвяме барбекю соса, като слагаме всички необходими за него съставки да заврат. След това с около 20 g от него намазваме маринованите ребра и ги поставяме в тава. Доливаме вода, колкото почти да ги покрие и печем в предварително загрята на 160° С фурна около 2 h, без да ги покриваме. Идеята на по-дългото печене, потопени в течност, е да станат максимално крехки.

След като извадим ребърцата, изливаме течността от тавата и ги намазваме с още 50 g от барбекю соса, след което ги допичаме - така ще се получи много добра глазура.

През това време нарязваме зелето на ситно, настъргваме моркова и добавяме всички останали съставки за салатата „Колсло“, като разбъркваме добре. Лютата чушка се прибавя по желание.

Поднасяме ребърцата с гарнитура от салата.