Верига от любими рецепти
Свински врат с билкови трохи и талиателе „Фромаджи“

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

свински врат свински врат1 kg kg
талиатели талиатели1 опаковки опаковка
сметана за готвене сметана за готвене250 ml ml
бри бри200 g g
сирене Горгонзола сирене Горгонзола150 g g
пушен кашкавал Скаморца пушен кашкавал Скаморца50 g g
сирене „Грана Падано“ сирене „Грана Падано“200 g g
хляб хляб
(стар)
4 филии филия
магданоз магданоз1 връзка връзка
копър копър1 връзка връзка
босилек босилек20 - 25 листа лист
маслиново масло маслиново масло80 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Свински врат с билкови трохи и талиателе „Фромаджи“

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(11)

Начин на приготвяне

В кухненски робот смиламе начупения хляб или сухари, след което прибавяме ситно нарязаните копър и магданоз. Щом ги пасираме, доливаме 30 - 40 mlмаслиново масло и отново разбиваме, докато се получат фини влажни трохички.Свинския врат начукваме и го овкусяваме със сол и черен пипер. Запечатваме го в тиган с 30 мл загрятомаслиново масло за по 4- 5 минути от всяка страна, след което го прехвърляме в тава за печене и поставяме върху всяка пържола дебел слой от билковите трохи, като най-отгоре завършваме със сирене „Грана Падано“, не повече от 80 - 100 g общо. Печем месото за десетина минути в загрята на 180°С фурна.

Пастата сваряваме според указанията на опаковката. Междувременно в касерол слагаме сметаната за готвене и настърганите сирена да се готвят на среден огън. Бъркаме, докато сирената се разтопят, овкусяваме със сол и пипер и към получения сос добавяме отцедените талиателе и отново разбъркваме. Накрая добавяме накъсаните листа пресен босилек.

Поднасяме готовата паста като канапе, върху което поставяме изпечения свински врат.