
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
свински врат свински врат | 1 kg kg | ||
талиатели талиатели | 1 опаковки опаковка | ||
сметана за готвене сметана за готвене | 250 ml ml | ||
бри бри | 200 g g | ||
горгонзола горгонзола | 150 g g | ||
пушен кашкавал Скаморца пушен кашкавал Скаморца | 50 g g | ||
сирене „Грана Падано“ сирене „Грана Падано“ | 200 g g | ||
хляб
хляб (стар) | 4 филии филия | ||
магданоз магданоз | 1 връзка връзка | ||
копър копър | 1 връзка връзка | ||
босилек босилек | 20 - 25 листа лист | ||
маслиново масло маслиново масло | 80 ml ml | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСвински врат с билкови трохи и талиатели „Формаджи“
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
В кухненски робот смиламе начупения хляб или сухари, след което прибавяме ситно нарязаните копър и магданоз. Щом ги пасираме, доливаме 30 - 40 ml маслиново масло и отново разбиваме, докато се получат фини влажни трохички. Свинския врат начукваме и го овкусяваме със сол и черен пипер. Запечатваме го в тиган с 30 ml загрято маслиново масло за по 4- 5 min от всяка страна, след което го прехвърляме в тава за печене и поставяме върху всяка пържола дебел слой от билковите трохи, като най-отгоре завършваме със сирене „Грана Падано“, не повече от 80 - 100 g общо. Печем месото за десетина минути в загрята на 180°С фурна.
Пастата сваряваме според указанията на опаковката. Междувременно в касерол слагаме сметаната за готвене и настърганите сирена да се готвят на среден огън. Бъркаме, докато сирената се разтопят, овкусяваме със сол и пипер и към получения сос добавяме отцедените талиатели и отново разбъркваме. Накрая добавяме накъсаните листа пресен босилек.
Поднасяме готовата паста като канапе, върху което поставяме изпечения свински врат.