
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
свински врат
свински врат (без кост) | 600 g g | ||
круши круша | 2 | ||
захар захар | 3 с.л. с.л. | ||
бренди бренди | 40 ml ml | ||
ориз
ориз (Камолино 10%) | 200 g g | ||
лук лук | 1 глави глава | ||
печурки
печурка ( печурки) | 200 g g | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 1 l l | ||
бяло вино бяло вино | 100 ml ml | ||
сирене „Грана Падано“ сирене „Грана Падано“ | 100 g g | ||
маслиново масло маслиново масло | 8 с.л. с.л. | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСвински врат с карамелизирана круша и ризото с гъби
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Овкусяваме свинския врат със сол и черен пипер и го намачкваме с пръсти. Запечатваме го в тиган за 5-6 min от всяка страна в 2-3 с.л. загрято маслиново масло. Измиваме крушите и ги нарязваме на тънки резени. В сух тиган поставяме захарта и когато се разтопи напълно, добавяме крушите, така че да се покрият с карамелизираната захар. Добавяме брендито и фламбираме или просто оставяме алкохолът да изври за 1 min и сваляме от огъня.
За ризотото нарязваме на ситно лука и го запържваме вмаслиново масло в дълбок тиган или тенджера. Добавяме нарязаните на полумесеци гъби и след като се задушат, добавяме и ориза. Запържваме, докато стане кристален, и наливаме бялото вино. Разбъркваме и започваме да прибавяме по 1 черпак от топлия бульон, като бъркаме непрекъснато. Добавяме още бульон само когато течността в съда е извряла. Малко преди да свалим ризотото от огъня, слагаме и настърганото сирене, като оставяме малко за поръсване при сервиране.
Поднасяме свинския врат върху карамелизираните круши и гарнираме с гъбеното ризото.