Верига от любими рецепти
Свински врат с праз и сушени кайсии

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

свински врат свински врат
(без кост)
1 kg kg
праз лук праз лук4 - 5 стръка стрък
олио олио50 - 60 ml ml
кайсии кайсия
(сушени)
15 - 20 бр. бр.
сушени домати сушен домат120 g g
розмарин розмарин2 - 3 стръка стрък
сол сол
черен пипер черен пипер

Свински врат с праз и сушени кайсии

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(0)

Начин на приготвяне

Загряваме силно олиото.

Нарязваме свинския врат на тънки жулиени, овкусяваме ги със сол и черен пипер и ги запечатваме в сгорещеното олио.

Когато придобият златист загар, добавяме праза, нарязан на полумесеци, и задушаваме, докато омекне, като разбъркваме начесто. След това прибавяме сушените кайсии, които можем да нарежем на кубчета, а след това и сушените домати, нарязани на лентички.

Задушаваме още няколко минути при непрекъснато разбъркване и преди да свалим от котлона, овкусяваме със сол, черен пипер и накъсания розмарин.

Купи в Lidl

Златно Добруджанско Слънчогледово олиоЗлатно Добруджанско Слънчогледово олио
Златно Добруджанско Слънчогледово олио
22.04 - 28.04
ТОП ЦЕНА
1,89лв.