Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Свински врат с праз и сушени кайсии
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Загряваме силно олиото.
Нарязваме свинския врат на тънки жулиени, овкусяваме ги със сол и черен пипер и ги запечатваме в сгорещеното олио.
Когато придобият златист загар, добавяме праза, нарязан на полумесеци, и задушаваме, докато омекне, като разбъркваме начесто. След това прибавяме сушените кайсии, които можем да нарежем на кубчета, а след това и сушените домати, нарязани на лентички.
Задушаваме още няколко минути при непрекъснато разбъркване и преди да свалим от котлона, овкусяваме със сол, черен пипер и накъсания розмарин.