
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
свински врат
свински врат (без кост) | 1 kg kg | |
праз лук праз лук | 4 - 5 стръка стрък | |
олио олио | 50 - 60 ml ml | |
кайсии
кайсия (сушени) | 15 - 20 бр. бр. | |
сушени домати сушен домат | 120 g g | |
розмарин розмарин | 2 - 3 стръка стрък | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСвински врат с праз и сушени кайсии
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Загряваме силно олиото.
Нарязваме свинския врат на тънки жулиени, овкусяваме ги със сол и черен пипер и ги запечатваме в сгорещеното олио.
Когато придобият златист загар, добавяме праза, нарязан на полумесеци, и задушаваме, докато омекне, като разбъркваме начесто. След това прибавяме сушените кайсии, които можем да нарежем на кубчета, а след това и сушените домати, нарязани на лентички.
Задушаваме още няколко минути при непрекъснато разбъркване и преди да свалим от котлона, овкусяваме със сол, черен пипер и накъсания розмарин.