Верига от любими рецепти
Свински врат, шпикован с ябълка и круша, и пюре от грах

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

свински врат свински врат
(без кост)
600 g g
круши круша1
ябълки ябълка1
мащерка мащерка1 стръка стрък
розмарин розмарин1 стръка стрък
грах грах
(консервиран)
200 g g
картофи картоф600 g g
сметана за готвене сметана за готвене80 ml ml
краве масло краве масло50 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Свински врат, шпикован с ябълка и круша, и пюре от грах

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(6)

Начин на приготвяне

Измиваме и обелваме крушата и ябълката и ги нарязваме на тънки слайсове по дължина. Правим по няколко напречни разреза във всяка пържола и пъхваме парченца ябълка и круша във всяко оформило се джобче.

Овкусяваме вече шпикования свински врат със сол, черен пипер и ситно нарязаните мащерка и розмарин. Слагаме го в подходяща тава без вода и без допълнителна мазнина и печем 50 мин в предварително загрята на 180°С фурна.

Сваряваме обелените картофи и ги прецеждаме. Прибавяме към тях 200 г отцеден грах, както и загрятата на котлон сметана и разтопеното масло. Пасираме и овкусяваме със сол и черен пипер.

Поднасяме шпикования врат с гарнитура от грахово пюре