
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСвински врат, шпикован с ябълка и круша, и пюре от грах
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измиваме и обелваме крушата и ябълката и ги нарязваме на тънки слайсове по дължина. Правим по няколко напречни разреза във всяка пържола и пъхваме парченца ябълка и круша във всяко оформило се джобче.
Овкусяваме вече шпикования свински врат със сол, черен пипер и ситно нарязаните мащерка и розмарин. Слагаме го в подходяща тава без вода и без допълнителна мазнина и печем 50 min в предварително загрята на 180°С фурна.
Сваряваме обелените картофи и ги прецеждаме. Прибавяме към тях 200 г отцеден грах, както и загрятата на котлон сметана и разтопеното масло. Пасираме и овкусяваме със сол и черен пипер.
Поднасяме шпикования врат с гарнитура от грахово пюре