
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСвинско ала „Строганов“ с картофено пюре
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Режем месото на много тънки ивици (около 0,5 см) и го овкусяваме със сол и черен пипер. В силно загрят тиган наливамемаслиновото масло и запържваме късчетата месо от всички страни. Хубаво е месото да се слага в тигана на порции, а не наведнъж, за да стане по-крехко. След като хване загар, го изваждаме в отделен съд и в същия тиган задушаваме наситнения лук и гъбите, нарязани на тънки полумесеци. Доливаме бульона и след като зеленчуците омекнат, слагаме маслото, доматеното пюре и разбъркваме. Овкусяваме със сол и черен пипер и наливаме сметаната, като си отделяме 1 с.л. за пюрето. Оставяме сместа да къкри и след няколко минути връщаме месото в тигана, разбъркваме добре и оставяме на тих огън за не повече от 10 min.
Междувременно сваряваме обелените картофи и ги намачкаме, докато са топли. Прибавяме предварително стоплените мляко и масло, лъжицата сметана, подправяме със сол и черен пипер и бъркаме до получаването на хомогенна смес.
Сервираме пюрето като канапе, отгоре слагаме месото с гъбите и соса, поръсваме с магданоз и декорираме с мащерка.