Верига от любими рецепти
Свинско ала „Строганов“ с картофено пюре

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

свинско месо за готвене свинско месо за готвене600 g g
лук лук1 глави глава
печурки печурка
(печурки)
250 g g
доматено пюре доматено пюре2 с.л. с.л.
зеленчуков бульон зеленчуков бульон100 ml ml
маслиново масло маслиново масло3 - 4 с.л. с.л.
магданоз магданоз1 връзка връзка
мащерка мащерка1 стръка стрък
сол сол
черен пипер черен пипер

За пюрето

картофи картоф800 g g
прясно мляко прясно мляко100 ml ml
сметана за готвене сметана за готвене1 с.л. с.л.
краве масло краве масло40 g g

Свинско ала „Строганов“ с картофено пюре

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(26)

Начин на приготвяне

Режем месото на много тънки ивици (около 0,5 см) и го овкусяваме със сол и черен пипер. В силно загрят тиган наливамемаслиновото масло и запържваме късчетата месо от всички страни. Хубаво е месото да се слага в тигана на порции, а не наведнъж, за да стане по-крехко. След като хване загар, го изваждаме в отделен съд и в същия тиган задушаваме наситнения лук и гъбите, нарязани на тънки полумесеци. Доливаме бульона и след като зеленчуците омекнат, слагаме маслото, доматеното пюре и разбъркваме. Овкусяваме със сол и черен пипер и наливаме сметаната, като си отделяме 1 с.л. за пюрето. Оставяме сместа да къкри и след няколко минути връщаме месото в тигана, разбъркваме добре и оставяме на тих огън за не повече от 10 min.

Междувременно сваряваме обелените картофи и ги намачкаме, докато са топли. Прибавяме предварително стоплените мляко и масло, лъжицата сметана, подправяме със сол и черен пипер и бъркаме до получаването на хомогенна смес.

Сервираме пюрето като канапе, отгоре слагаме месото с гъбите и соса, поръсваме с магданоз и декорираме с мащерка.