
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
свинско филе свинско филе | 600 g g | ||
печурки печурка | 500 g g | ||
лук лук | 1 глави глава | ||
краве масло краве масло | 1 с.л. с.л. | ||
шери шери | 1 с.л. с.л. | ||
маслиново масло маслиново масло | 2 с.л. с.л. | ||
жълтъци жълтък | 3 | ||
прясно зърнесто сирене високомаслено прясно зърнесто сирене | 100 g g | ||
многолистно тесто многолистно тесто | 275 g g | ||
спанак на листа спанак на листа | 600 g g | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 50 - 100 ml ml | ||
готварска сметана готварска сметана | 100 ml ml | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
мащерка мащерка | 6 стръка стрък | ||
галета галета | 2 - 3 с.л. с.л. |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСвинско филе с печурки в тесто
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Почистваме печурките и лука, след което ги накълцваме. В сгорещено масло запържваме гъбите и половината от лука при непрекъснато бъркане за 3 - 4 min. Подправяме с листенца мащерка, сол и черен пипер. Добавяме шерито и готвим, докато течността се изпари. Изсипваме в купа и оставяме малко да изстине.
2. Измиваме и подсушаваме свинското филе, овкусяваме го със сол, черен пипер и в 1 с. л. сгорещено маслиново масло го запържваме от всички страни за ок. 6 min.
3. Разбъркваме 2 жълтъка и прясното сирене с печурките. Добавяме толкова галета, колкото е необходима, за да се получи еластична маса. Половината разпределяме центрирано върху разгънатото тесто. Отгоре поставяме филетата и върху тях останалите печурки. Завиваме плънката с тесто, притискаме добре краищата. Преместваме върху покрита с хартия за печене тава, като обръщаме мястото на свързване надолу. Намазваме с четка с останалия жълтък. Печем в предварително загрята на 200°C фурна 25 - 30 min, евентуално към края можем да покрием с алуминиево фолио, за да не потъмнее много тестото.
4. Междувременно оставяме спанака да се отцеди и го задушаваме с другата половина от лука в останалото предварително сгорещено масло. Сипваме 50 ml бульон и сметаната, овкусяваме със сол и черен пипер и готвим 5 - 7 min. При нужда добавяме още бульон. Подправяме и сервираме към филетата.