Верига от любими рецепти
Свинско филе в уок с гарнитура от зелени аспержи

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

свинско филе свинско филе500 g g
зелени аспержи зелени аспержи
(500 g)
1 връзка връзка
пресен лук пресен лук1 връзка връзка
чесън чесън
(голяма)
1 скилидки скилидка
зеленчуков бульон зеленчуков бульон100 ml ml
шери шери3 с.л. с.л.
соев сос соев сос4 с.л. с.л.
лайм лайм
(сока)
1 - 2 ч.л. ч.л.
нишесте нишесте1 ч.л. ч.л.
черен пипер черен пипер
олио олио4 с.л. с.л.

Свинско филе в уок с гарнитура от зелени аспержи

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

25 min
(2)

Начин на приготвяне

1. Измий свинското филе, подсуши го и го нарежи на тънки шайби с дебелина ок. 0,5 cm. Измий аспержите, обели ги в долната третина и ги нарежи косо на шайби. Почисти и измий зеления лук и го нарежи на колелца.

2. Сгорещи 2 - 3 с.л. олио в уок или в тиган и запържи в него филето. Обели чесъна, пресовай го, добави го и овкуси с 2 с.л. соев сос и черен пипер.

3. Извади месото. Загрей останалото олио и запържи в него за 2 min аспержите със зеления лук. После добави шерито, останалия соев сос и бульона и подправи с черен пипер и със сока от лайм.

4. Върни обратно месото и остави да къкри за кратко. Разбъркай нишестето в малко студена вода, сгъсти с него соса и овкуси.

Съвет: На ястието подхождат ориз или китайски спагети.