Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
свинско контрафиле свинско контрафиле | 400 g g | |
червени чушки червена чушка | 2 | |
червен лук червен лук | 1 глави глава | |
захар захар | 2 с.л. с.л. | |
бренди бренди | 30 ml ml | |
броколи броколи | 500 g g | |
маслиново масло маслиново масло | 60 ml ml | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСвинскo контрафиле с конфитирани чушки и задушени броколи
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Овкусяваме контрафилето със сол, черен пипер и малкомаслиново масло и го оставяме да се маринова за няколко часа в хладилник. Запържваме пържолите в силно загрят тиган от двете страни до златисто и ги оставяме да „почиват“.Лука нарязваме на ситно, а чушките - на тънки ленти. Задушаваме ги в 30 mlмаслиново масло и добавяме захарта. Разбъркваме и изчакваме, докато се карамелизира, след което добавяме брендито. Оставяме алкохола да изври. Ако сосът стане прекалено гъст, може да добавим малко вода. Връщаме месото в тигана с конфитираните зеленчуци за 1 - 2 min и отстраняваме от огъня.
Накъсваме пресните броколи на розички и изрязваме пънчетата. Задушаваме ги в тиган с 20 ml загрято маслиново масло за 3 - 4 min. Така те ще станат леко хрупкави. За да станат по-меки, може да ги бланшираме за няколко минути във вряща вода, след което да ги задушим за по-дълго време в тиган. Броколите овкусяваме със сол и черен пипер и ги поднасяме като гарнитура на свинското контрафиле с конфитираните чушки.