Верига от любими рецепти
Свинскo контрафиле с конфитирани чушки и задушени броколи

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

свинско контрафиле свинско контрафиле400 g g
червени чушки червена чушка2
червен лук червен лук1 глави глава
захар захар2 с.л. с.л.
бренди бренди30 ml ml
броколи броколи500 g g
маслиново масло маслиново масло60 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Свинскo контрафиле с конфитирани чушки и задушени броколи

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(6)

Начин на приготвяне

Овкусяваме контрафилето със сол, черен пипер и малкомаслиново масло и го оставяме да се маринова за няколко часа в хладилник. Запържваме пържолите в силно загрят тиган от двете страни до златисто и ги оставяме да „почиват“.Лука нарязваме на ситно, а чушките - на тънки ленти. Задушаваме ги в 30 mlмаслиново масло и добавяме захарта. Разбъркваме и изчакваме, докато се карамелизира, след което добавяме брендито. Оставяме алкохола да изври. Ако сосът стане прекалено гъст, може да добавим малко вода. Връщаме месото в тигана с конфитираните зеленчуци за 1 - 2 min и отстраняваме от огъня.

Накъсваме пресните броколи на розички и изрязваме пънчетата. Задушаваме ги в тиган с 20 ml загрято маслиново масло за 3 - 4 min. Така те ще станат леко хрупкави. За да станат по-меки, може да ги бланшираме за няколко минути във вряща вода, след което да ги задушим за по-дълго време в тиган. Броколите овкусяваме със сол и черен пипер и ги поднасяме като гарнитура на свинското контрафиле с конфитираните чушки.

Купи в Lidl

Червени чушкиЧервени чушки
Червени чушки
02.10 - 04.10
2,49*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.