Верига от любими рецепти
Свинско контрафиле с конфитирани чушки и задушени броколи

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

свинско контрафиле свинско контрафиле400 g g
червени чушки червена чушка2
червен лук червен лук1 глави глава
захар захар2 с.л. с.л.
бренди бренди
(или друг алкохол)
30 ml ml
броколи броколи500 g g
маслиново масло маслиново масло60 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Свинско контрафиле с конфитирани чушки и задушени броколи

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(22)

Начин на приготвяне

Овкусяваме контрафилето със сол, черен пипер и малко маслиново масло и го оставяме в хладилник да се маринова за няколко часа. В силно загрят тиган запържваме пържолите от двете страни до златисто и ги оставяме да почиват.

Лука нарязваме на ситно, а чушките - на тънки ленти. Задушаваме ги в 30 ml маслиново масло и добавяме захарта. Разбъркваме и изчакваме, докато се карамелизира, след което добавяме брендито. Оставяме алкохола да изври. Ако сосът става прекалено гъст, може да добавим малко вода. Връщаме месото за 1 - 2 min в тигана с конфитираните зеленчуци и сваляме от огъня.

Накъсваме пресните броколи на розички и изрязваме пънчетата. В тиган с 20 ml загрятo маслиново масло ги задушаваме за 3 - 4 min. Така те ще станат леко хрупкави. Ако искаме да бъдат по-меки, можем да ги бланшираме за няколко минути във вряща вода, след което да ги задушим за по-дълго време в тиган. Овкусяваме със сол и черен пипер.

Как да сервираме:
Поднасяме свинското контрафиле с конфитираните чушки и броколите за гарнитура. Допълваме с чаша мерло.

Купи в Lidl

Захира ЗахарЗахира Захар
Захира Захар
09.06 - 11.06
ПО-ЕВТИНО
2,69
2,25*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.