
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСвинско контрафиле със свежа доматена салца
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Начукваме месото през стреч фолио и го подправяме със сол и черен пипер. В тиган загряваме силно 40 mlмаслиново масло и запечатваме контрафилето от двете страни до златисто, като към края прибавяме маслото и мащерката и поливаме месото с разтопената мазнина. Накрая печем пържолите за 5 минути в предварително загрята на 180° фурна.
Изпичаме чушките на грил тиган или в чушкопек, след което ги задушаваме в тенджера под похлупак, за да можем по-лесно да ги обелим. Овкусяваме ги със сол, черен пипер имаслиново масло и ги оставяме в хладилник.През това време нарязваме лука и чесъна на ситно, а доматите обелваме и нарязваме на малки кубчета. Добавяме ги към охладените чушки и овкусяваме със сол, пипер,маслиново масло и лимонов сок. Пресните подправки нарязваме на ситно и с тях поръсваме зеленчуците.
Поднасяме свинското контрафиле с гарнитура от доматената салца.