
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
свинско контрафиле свинско контрафиле | 1 kg kg | ||
домати домат | 1 kg kg | ||
зелени чушки зелена чушка | 2 | ||
червени чушки червена чушка | 2 | ||
жълти чушки жълта чушка | 2 | ||
люти чушки
люта чушка (по желание) | 2 | ||
червен лук червен лук | 2 | ||
чесън чесън | 3 - 4 скилидки скилидка | ||
босилек босилек | 2 стръка стрък | ||
магданоз магданоз | 1 връзка връзка | ||
мащерка мащерка | 2 стръка стрък | ||
краве масло краве масло | 100 g g | ||
лимонов сок лимонов сок | 1 | ||
маслиново масло маслиново масло | 80 ml ml | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСвинско контрафиле със свежа доматена салца
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Начукваме месото през стреч фолио и го подправяме със сол и черен пипер. В тиган загряваме силно 40 mlмаслиново масло и запечатваме контрафилето от двете страни до златисто, като към края прибавяме маслото и мащерката и поливаме месото с разтопената мазнина. Накрая печем пържолите за 5 минути в предварително загрята на 180° фурна.
Изпичаме чушките на грил тиган или в чушкопек, след което ги задушаваме в тенджера под похлупак, за да можем по-лесно да ги обелим. Овкусяваме ги със сол, черен пипер имаслиново масло и ги оставяме в хладилник.През това време нарязваме лука и чесъна на ситно, а доматите обелваме и нарязваме на малки кубчета. Добавяме ги към охладените чушки и овкусяваме със сол, пипер,маслиново масло и лимонов сок. Пресните подправки нарязваме на ситно и с тях поръсваме зеленчуците.
Поднасяме свинското контрафиле с гарнитура от доматената салца.