Верига от любими рецепти
Свинско контрафиле със свежа доматена салца

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

свинско контрафиле свинско контрафиле1 kg kg
домати домат1 kg kg
зелени чушки зелена чушка2
червени чушки червена чушка2
жълти чушки жълта чушка2
люти чушки люта чушка
(по желание)
2
червен лук червен лук2
чесън чесън3 - 4 скилидки скилидка
босилек босилек2 стръка стрък
магданоз магданоз1 връзка връзка
мащерка мащерка2 стръка стрък
краве масло краве масло100 g g
лимонов сок лимонов сок1
маслиново масло маслиново масло80 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Свинско контрафиле със свежа доматена салца

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:20 h
(9)

Начин на приготвяне

Начукваме месото през стреч фолио и го подправяме със сол и черен пипер. В тиган загряваме силно 40 mlмаслиново масло и запечатваме контрафилето от двете страни до златисто, като към края прибавяме маслото и мащерката и поливаме месото с разтопената мазнина. Накрая печем пържолите за 5 минути в предварително загрята на 180° фурна.

Изпичаме чушките на грил тиган или в чушкопек, след което ги задушаваме в тенджера под похлупак, за да можем по-лесно да ги обелим. Овкусяваме ги със сол, черен пипер имаслиново масло и ги оставяме в хладилник.През това време нарязваме лука и чесъна на ситно, а доматите обелваме и нарязваме на малки кубчета. Добавяме ги към охладените чушки и овкусяваме със сол, пипер,маслиново масло и лимонов сок. Пресните подправки нарязваме на ситно и с тях поръсваме зеленчуците.

Поднасяме свинското контрафиле с гарнитура от доматената салца.