Свинско кордон бльо със задушени зеленчуци

Свинско кордон бльо със задушени зеленчуци

ТрудностСредно трудна
Приготвяне60 min

Начин на приготвяне

    Нарязаното контрафиле изтъняваме с чукче за месо през стреч фолио и го овкусяваме със сол и черен пипер. Между две парченца от контрафилето поставяме слайс шунка, слайс ементал, парче горгонзола и притискаме добре. Разбиваме яйцата, а в отделен съд смесваме галетата и червения пипер. Овалваме готовото месо първо в брашно, след това потапяме в яйцата и накрая овалваме в галетата. В подходящ тиган сгорещяваме маслиновото и кравето масло и запържваме получените стекове от двете страни до златисто.Приготвяме гарнитурата, като задушаваме на пара накъсаните на розички броколи и морковите, нарязани на лентички. Вотделен тиган разтопяваме маслото и задушаваме до омекване тиквичките, нарязани на средно големи парчета.

    Как да сервирамеСервираме свинкото кордон бльо, гарнирано с броколи, моркови и тиквички, полети със сос песто.

Опитай и: