
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
свинско месо за готвене свинско месо за готвене | 600 g g | |
тиква тиква | 1 | |
къри къри | 1 с.л. с.л. | |
лук лук | 1 глави глава | |
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | |
маслиново масло маслиново масло | 50 ml ml | |
сушени домати сушен домат | буркана буркан | |
бяло вино бяло вино | 100 ml ml | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСвинско месо с къри, печено в тиква
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Загрявамемаслиновото масло и задушаваме лука и чесъна, нарязани на едро. Щом омекнат, прибавяме месото, почистено и нарязано на кубчета. Запържваме го за десетина минути, след което прибавяме кърито и бялото вино и разбъркваме добре. Изчакваме течността да се редуцира и сваляме от огъня.Разрязваме тиквата така, че да се получи дълбок „съд“ за печене. Почистваме я добре от семките и я овкусяваме отвътре със сол, черен пипер и мазнината от сушените домати.
Към подготвеното месо прибавяме сушените домати и прехвърляме сместа в тиквата. Покриваме с алуминиево фолио и печем 40 минути в предварително загрята на 180°С фурна, след което махаме фолиото и допичаме още 20 минути.
Поднасяме тиквата цяла и когато сервираме, допълваме месото с парченце от нея.