Верига от любими рецепти
Свинско месо с къри, печено в тиква

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

свинско месо за готвене свинско месо за готвене600 g g
тикви тиква1
къри къри1 с.л. с.л.
лук лук1 глави глава
чесън чесън2 скилидки скилидка
маслиново масло маслиново масло50 ml ml
сушени домати сушен домат буркана буркан
бяло вино бяло вино100 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Свинско месо с къри, печено в тиква

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:30 h
(3)

Начин на приготвяне

Загрявамемаслиновото масло и задушаваме лука и чесъна, нарязани на едро. Щом омекнат, прибавяме месото, почистено и нарязано на кубчета. Запържваме го за десетина минути, след което прибавяме кърито и бялото вино и разбъркваме добре. Изчакваме течността да се редуцира и сваляме от огъня.Разрязваме тиквата така, че да се получи дълбок „съд“ за печене. Почистваме я добре от семките и я овкусяваме отвътре със сол, черен пипер и мазнината от сушените домати.

Към подготвеното месо прибавяме сушените домати и прехвърляме сместа в тиквата. Покриваме с алуминиево фолио и печем 40 минути в предварително загрята на 180°С фурна, след което махаме фолиото и допичаме още 20 минути.

Поднасяме тиквата цяла и когато сервираме, допълваме месото с парченце от нея.