
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
За салатата
репи ряпа | 1 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСвинско миланезе със салата от кореноплодни зеленчуци и ябълка
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измиваме и подсушаваме месото. Изтъняваме филетата с чук за месо до дебелина 3-4 mm, като внимаваме да не ги накъсаме. Подправяме със сол и черен пипер. Брашното овкусяваме със сол и черен пипер, а галетата или хлебните трохи - със ситно нарязания копър. Овалваме филетата последователно в брашно, разбитите яйца и накрая в галетата (хлебните трохи). Така запържваме за по 2-3 min от двете страни в нагорещен тиган с маслиново масло. След това го слагаме в тава и печем 7-8 min в предварително загрята на 190° С фурна.
Почистваме и нарязваме всички зеленчуци на тънки ивици. Цвеклото може да се свари предварително. Нарязваме и обелените ябълки. Добавяме сока и настърганата кора на 1 лимон. Подправяме със сол имаслиново масло на вкус. Накрая слагаме ситно нарязаните листенца мента и копър и разбъркваме.
Поднасяме салатата като гарнитура към свинското миланезе.