Верига от любими рецепти
Свинско миланезе със салата от кореноплодни зеленчуци и ябълка

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

свинско контрафиле свинско контрафиле400 g g
брашно брашно3 - 4 с.л. с.л.
яйца яйце2
галета галета200 g g
червено цвекло червено цвекло1 глави глава
моркови морков2 - 3
ябълки ябълка2
мента мента6 - 7 листа лист
копър копър1 връзка връзка
лимони лимон1
маслиново масло маслиново масло2 - 3 с.л. с.л.
сол сол

За салатата

репи ряпа1

Свинско миланезе със салата от кореноплодни зеленчуци и ябълка

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(1)

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме месото. Изтъняваме филетата с чук за месо до дебелина 3-4 mm, като внимаваме да не ги накъсаме. Подправяме със сол и черен пипер. Брашното овкусяваме със сол и черен пипер, а галетата или хлебните трохи - със ситно нарязания копър. Овалваме филетата последователно в брашно, разбитите яйца и накрая в галетата (хлебните трохи). Така запържваме за по 2-3 min от двете страни в нагорещен тиган с маслиново масло. След това го слагаме в тава и печем 7-8 min в предварително загрята на 190° С фурна.

Почистваме и нарязваме всички зеленчуци на тънки ивици. Цвеклото може да се свари предварително. Нарязваме и обелените ябълки. Добавяме сока и настърганата кора на 1 лимон. Подправяме със сол имаслиново масло на вкус. Накрая слагаме ситно нарязаните листенца мента и копър и разбъркваме.

Поднасяме салатата като гарнитура към свинското миланезе.