Верига от любими рецепти
Свинско печено в глинен съд, поднесено с дробица

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

котлет от малко прасенце котлет от малко прасенце1 бр. бр.
предна четвъртина от малко прасенце предна четвъртина от малко прасенце1 бр. бр.
задна четвъртина от малко прасенце задна четвъртина от малко прасенце1 бр. бр.
свински дреболии свински дреболии
(бъбреци, език, далак, сърце, черен дроб, шкембе)
500 g g
лук лук
(стар)
5 глави глава
лук лук3 връзка връзка
картофи картоф3 - 4 бр. бр.
печурки печурка1 kg kg
моркови морков300 g g
домати домат400 g g
целина целина200 g g
чесън чесън2
магданоз магданоз2 връзка връзка
краве масло краве масло250 g g
олио олио400 g g
дафинови листа дафинов лист
бахар бахар
кимион кимион
мащерка мащерка
сол сол
черен пипер черен пипер

Свинско печено в глинен съд, поднесено с дробица

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

4:30 h
(4)

Начин на приготвяне

Нарязваме месото и го намазваме с червен пипер и сол. Започваме да го редим в предварително намазнен дълбок глинен съд. Върху него редим зеленчуците, нарязани на едро. Поръсваме с кимион, бахар и мащерка, и редим втори пласт от месото.
Повтаряме няколко пъти ред месо, ред зеленчуци, като включваме и целината, пресния лук и всички подправки. Добавяме достатъчно мазнина и затваряме съда. Печем за 3 - 4 h във фурна.
През това време правим дробицата, като предварително сваряваме дреболиите, a след това ги нарязваме на ситно.
В краве масло запържваме лук и добавяме дреболиите. Доливаме от бульона, в който сме ги варили, малко бахар и дафинов лист за аромат, и задушаваме цялата смес. Когато е готова, добавяме пресен домат, магданоз и чесън.
След като свинското е готово, поднасяме заедно с дробицата.