
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
свинско месо за готвене свинско месо за готвене | 600 g g | |
маслиново масло маслиново масло | 6 с.л. с.л. | |
телешки бульон телешки бульон | 1,5 l l | |
царевица царевица | 1 консерви консерва | |
червен боб
червен боб (Кидни) | 1 консерви консерва | |
червен лук червен лук | 2 | |
чесън чесън | 4 скилидки скилидка | |
люти чушки
люта чушка (по желание) | 2 | |
доматено пюре доматено пюре | 4 с.л. с.л. | |
дафинов лист дафинов лист | 2 | |
червен пипер червен пипер | 1 с.л. с.л. | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСвинско с червен боб и царевица, поднесено с чесново хлебче
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Мариноваме месото в 1 - 2 с.л. маслиново масло, сол, черен и червен пипер и го оставяме да престои 1 - 2 часа в хладилник. В дълбока тенджера загряваме 2 с.л. маслиново масло и запържваме маринованото месо до златисто. Доливаме телешки бульон или вода, така че почти да покрие месото. Добавяме дафиновия лист и, след като ястието заври, намаляваме котлона на средна степен и готвим под похлупак 2-3часа. Ако течността се изпарява прекомерно, може да доливаме вряла вода. След като месото омекне достатъчно, го сваляме от огъня.
В отделен дълбок съд загряваме 2 с.л. маслиново масло. Поставяме ситно нарязаните глави червен лук и скилидките чесън и запържваме до златисто. Добавяме боба и царевицата, които предварително сме прецедили и изплакнали, както и ситно нарязаните люти чушки и доматеното пюре. Задушаваме за няколко минути и добавяме месото заедно с течността от готвенето. След още 15минути сваляме ястието от огъня.
В отделен тиган сгорещяваме маслиновото масло и за 1 - 2 минути пускаме в него нарязаните скилидки чесън, след което натопяваме разполовените чабати за 30 секунди с вътрешността надолу.
Как да сервираме:
Поднасяме свинското с топлото чесново хлебче. Допълваме с бира, а по-смелите могат да комбинират с лимонада с текила.