Верига от любими рецепти
Свинско с червен боб и царевица, поднесено с чесново хлебче

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

свинско месо за готвене свинско месо за готвене600 g g
маслиново масло маслиново масло6 с.л. с.л.
телешки бульон телешки бульон1,5 l l
царевица царевица1 консерви консерва
червен боб червен боб
(Кидни)
1 консерви консерва
червен лук червен лук2
чесън чесън4 скилидки скилидка
люти чушки люта чушка
(по желание)
2
доматено пюре доматено пюре4 с.л. с.л.
дафинов лист дафинов лист2
червен пипер червен пипер1 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Свинско с червен боб и царевица, поднесено с чесново хлебче

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

3:30 h
(13)

Начин на приготвяне

Мариноваме месото в 1 - 2 с.л. маслиново масло, сол, черен и червен пипер и го оставяме да престои 1 - 2 часа в хладилник. В дълбока тенджера загряваме 2 с.л. маслиново масло и запържваме маринованото месо до златисто. Доливаме телешки бульон или вода, така че почти да покрие месото. Добавяме дафиновия лист и, след като ястието заври, намаляваме котлона на средна степен и готвим под похлупак 2-3часа. Ако течността се изпарява прекомерно, може да доливаме вряла вода. След като месото омекне достатъчно, го сваляме от огъня.

В отделен дълбок съд загряваме 2 с.л. маслиново масло. Поставяме ситно нарязаните глави червен лук и скилидките чесън и запържваме до златисто. Добавяме боба и царевицата, които предварително сме прецедили и изплакнали, както и ситно нарязаните люти чушки и доматеното пюре. Задушаваме за няколко минути и добавяме месото заедно с течността от готвенето. След още 15минути сваляме ястието от огъня.

В отделен тиган сгорещяваме маслиновото масло и за 1 - 2 минути пускаме в него нарязаните скилидки чесън, след което натопяваме разполовените чабати за 30 секунди с вътрешността надолу.

Как да сервираме:
Поднасяме свинското с топлото чесново хлебче. Допълваме с бира, а по-смелите могат да комбинират с лимонада с текила.

Купи в Lidl

Доматено пюреДоматено пюре
Доматено пюре
06.02 - 12.02
2,99*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.