Верига от любими рецепти
Свинско с червен боб и царевица, поднесено с чесново хлебче

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

свинско месо за готвене свинско месо за готвене600 g g
маслиново масло маслиново масло6 с.л. с.л.
телешки бульон телешки бульон1,5 l l
царевица царевица1 консерви консерва
червен боб червен боб
(Кидни)
1 консерви консерва
червен лук червен лук2
чесън чесън4 скилидки скилидка
люти чушки люта чушка
(по желание)
2
доматено пюре доматено пюре4 с.л. с.л.
дафинови листа дафинов лист2
червен пипер червен пипер1 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Свинско с червен боб и царевица, поднесено с чесново хлебче

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

3:30 h
(8)

Начин на приготвяне

Мариноваме месото в 1 - 2 с.л. маслиново масло, сол, черен и червен пипер и го оставяме да престои 1 - 2 часа в хладилник. В дълбока тенджера загряваме 2 с.л. маслиново масло и запържваме маринованото месо до златисто. Доливаме телешки бульон или вода, така че почти да покрие месото. Добавяме дафиновия лист и, след като ястието заври, намаляваме котлона на средна степен и готвим под похлупак 2-3часа. Ако течността се изпарява прекомерно, може да доливаме вряла вода. След като месото омекне достатъчно, го сваляме от огъня.

В отделен дълбок съд загряваме 2 с.л. маслиново масло. Поставяме ситно нарязаните глави червен лук и скилидките чесън и запържваме до златисто. Добавяме боба и царевицата, които предварително сме прецедили и изплакнали, както и ситно нарязаните люти чушки и доматеното пюре. Задушаваме за няколко минути и добавяме месото заедно с течността от готвенето. След още 15минути сваляме ястието от огъня.

В отделен тиган сгорещяваме маслиновото масло и за 1 - 2 минути пускаме в него нарязаните скилидки чесън, след което натопяваме разполовените чабати за 30 секунди с вътрешността надолу.

Как да сервираме:
Поднасяме свинското с топлото чесново хлебче. Допълваме с бира, а по-смелите могат да комбинират с лимонада с текила.