Верига от любими рецепти
Свинско със зеленчуци в гювече

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

свинско месо за готвене свинско месо за готвене600 g g
наденици наденица
(унгарска)
100 g g
олио олио50 ml ml
кисели краставички кисела краставичка120 g g
лук лук1 глави глава
домати домат1
чесън чесън4 - 5 скилидки скилидка
яйца яйце4
кашкавал кашкавал120 g g
краве масло краве масло50 g g
магданоз магданоз връзка връзка
сол сол
черен пипер черен пипер

Свинско със зеленчуци в гювече

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(8)

Начин на приготвяне

Режем месото на малки кубчета, като го почистваме от мазнината. Овкусяваме го със сол и черен пипер и го запържваме в загрятото олио. Щом хване загар от всички страни, добавяме лука, наситнен на кубчета, киселите краставички, нарязани на жулиени, наденицата и домата - на кубчета, и накълцания чесън. Продължаваме да задушаваме до омекване на месото.

Готовата смес разпределяме в гювечета, които предварително сме намазали с масло. Слагаме ги да се запекат за 10 - 15 минути в предварително загрята на 200°С фурна, след което ги изваждаме, настъргваме отгоре кашкавал и чукваме по едно яйце. Връщаме ги да се допекат за още десетина минути, до готовност на яйцето.

Поднасяме гювечетата топли, поръсени с нарязан магданоз.