
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСвинско със зеленчуци в гювече
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Режем месото на малки кубчета, като го почистваме от мазнината. Овкусяваме го със сол и черен пипер и го запържваме в загрятото олио. Щом хване загар от всички страни, добавяме лука, наситнен на кубчета, киселите краставички, нарязани на жулиени, наденицата и домата - на кубчета, и накълцания чесън. Продължаваме да задушаваме до омекване на месото.
Готовата смес разпределяме в гювечета, които предварително сме намазали с масло. Слагаме ги да се запекат за 10 - 15 минути в предварително загрята на 200°С фурна, след което ги изваждаме, настъргваме отгоре кашкавал и чукваме по едно яйце. Връщаме ги да се допекат за още десетина минути, до готовност на яйцето.
Поднасяме гювечетата топли, поръсени с нарязан магданоз.