Начин на приготвяне
- Почистваме аспержите и премахваме долната част на стъблата. Почистваме и зеления лук и го разрязваме на две по дължината. Овкусяваме аспержите и лука с маслиновото масло, сол и черен пипер. Изпичаме ги в на 200° C за 8 – 10 min, докато станат леко меки, но запазят хрупкавостта си. След това ги наръсваме с настърган с пармезан.
- Продължаваме с приготвянето на сьомгата, като я намазваме с горчица. Смесвам подправките и поръсваме с тях филетата. Изпичаме ги в Еър Фрайър на 200° C за 8 – 10 min.
- През това време приготвяме соса. В купичка добавяме сладкото от смокини, лимоновия сок и ситно нарязания копър. Разбъркваме, като се стараем да намачкаме смокините и да постигнем гладка консистенция.
- Сервираме, като правим канапе от аспержите и лука. Върху тях настъргваме малко пармезан, а отгоре слагаме сьомгата и гарнираме със соса.