Верига от любими рецепти
Тайландски кюфтенца на клечка

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

скариди скарида250 g g
чесън чесън2 скилидки скилидка
корени от джинджифил корен от джинджифил1
магданоз магданоз0,5 връзка връзка
свинска кайма свинска кайма500 g g
соев сос соев сос2 с.л. с.л.
яйца яйце1
галета галета75 g g
сол сол
олио олио4 с.л. с.л.
пресен лук пресен лук3 връзка връзка
червени чушки червена чушка2
дървени клечки дървени клечки

Тайландски кюфтенца на клечка

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:10 h
(7)

Начин на приготвяне

1. Измий, подсуши и накълцай не много ситно скаридите. Обели чесъна и джинджифила и ги нарежи на фини кубчета. Откъсни листенцата на магданоза и ги наситни.

2. Смеси всичко с каймата, соевия сос и яйцето. Омеси с толкова галета, че да се получи еластична маса. Посоли леко и оформи приблизително 60 малки кюфтенца.

3. Изпържи в малко олио в тиган с незалепващо покритие кюфтенцата от всички страни за 8 min. След това ги остави върху кухненска хартия, за да попие мазнината.

4. Почисти и измий зеления лук и го нарежи на парчета с ок. 3 cm дължина. Измий чушките, отстрани им семките и ги нарежи.

5. Запържи за ок. 3 min в горещата мазнина от пърженето на кюфтетата първо зеления лук и после парчетата чушка. Остави и тях върху кухненска хартия, за да попие мазнината.

6. Нанизвай на дървените клечки по едно кюфтенце, едно парче зелен лук и едно парче чушка.