
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
скариди скарида | 250 g g | ||
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | ||
корени от джинджифил корен от джинджифил | 1 | ||
магданоз магданоз | 0,5 връзка връзка | ||
свинска кайма свинска кайма | 500 g g | ||
соев сос соев сос | 2 с.л. с.л. | ||
яйца яйце | 1 | ||
галета галета | 75 g g | ||
сол сол | |||
олио олио | 4 с.л. с.л. | ||
пресен лук пресен лук | 3 връзка връзка | ||
червени чушки червена чушка | 2 | ||
дървени клечки дървени клечки |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеТайландски кюфтенца на клечка
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Измий, подсуши и накълцай не много ситно скаридите. Обели чесъна и джинджифила и ги нарежи на фини кубчета. Откъсни листенцата на магданоза и ги наситни.
2. Смеси всичко с каймата, соевия сос и яйцето. Омеси с толкова галета, че да се получи еластична маса. Посоли леко и оформи приблизително 60 малки кюфтенца.
3. Изпържи в малко олио в тиган с незалепващо покритие кюфтенцата от всички страни за 8 min. След това ги остави върху кухненска хартия, за да попие мазнината.
4. Почисти и измий зеления лук и го нарежи на парчета с ок. 3 cm дължина. Измий чушките, отстрани им семките и ги нарежи.
5. Запържи за ок. 3 min в горещата мазнина от пърженето на кюфтетата първо зеления лук и после парчетата чушка. Остави и тях върху кухненска хартия, за да попие мазнината.
6. Нанизвай на дървените клечки по едно кюфтенце, едно парче зелен лук и едно парче чушка.