Верига от любими рецепти
Талиателе с резене и каперси

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

талиатели талиатели
резене резене
(ок. 750 g)
1 глави глава
пармезан пармезан60 g g
лук лук2 глави глава
краве масло краве масло2 с.л. с.л.
зеленчуков бульон зеленчуков бульон200 ml ml
манго чътни манго чътни400 g g
каперси каперси3 ч.л. ч.л.
прясно зърнесто сирене високомаслено прясно зърнесто сирене150 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Талиателе с резене и каперси

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(2)

Начин на приготвяне

1. Почисти резенето, остави зелената част настрана, отстрани дръжките и рендосай ивици с дебелина 3 - 4 mm. Обели лука и го нарежи на ивици.

2. Запържи за 3 - 4 min лука и ивиците резене в сгорещено масло. Овкуси със солта и черния пипер и загаси със зеленчуковия бульон. Готви приблизително 4 min под капак, докато се получи „ал денте“.

3. В това време свари талиателете във вряща подсолена вода.

4. Остави каперсите да се отцедят. Добави ги заедно с прясното сирене към резенето и подправи.

5. Остави талиателете да се отцедят и ги разбъркай със сместа от резене и каперси. Настържи пармезана и зелената част от резенето накълцай на едро и поръси пастата с тях.