Верига от любими рецепти
Телешка яхния със зеленчуци и плодове

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

телешко месо за гулаш телешко месо за гулаш1 kg kg
маслиново масло маслиново масло3 - 4 с.л. с.л.
червени чушки червена чушка1
жълти чушки жълта чушка1
домати домат500 g g
лук лук2 глави глава
чесън чесън2 скилидки скилидка
зеленчуков бульон зеленчуков бульон150 ml ml
картофи картоф500 g g
сладки картофи сладък картоф500 g g
тиквички тиквичка180 g g
праскова праскова140 g g
банани банан150 g g
сол сол
лют червен пипер лют червен пипер
мащерка мащерка4 - 6 стръка стрък

Телешка яхния със зеленчуци и плодове

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:00 h
(2)

Начин на приготвяне

1. Измий и подсуши месото и го изпържи на порции в малко количество сгорещено маслиново масло - от всички страни, така че да се образува коричка. Подправи със солта и лютия червен пипер.

2. Измий чушките, отстрани семките и ги нарежи на кубчета. Залей доматите с топла вода, обели ги и ги нарежи на кубчета. Обели лука и чесъна и също ги нарежи на кубчета.

3. Извади месото от тенджерата и изпържи в същата мазнина чушките, лука и чесъна, като непрекъснато бъркаш. Добави месото и доматите. Накъсай листенцата на мащерката и ги добави със 150 ml бульон. Остави яхнията да се задушава под капак 1 h.

4. В това време обели картофите и сладките картофи, почисти тиквичките и нарежи всичко на едри кубчета. Добави картофите към яхнията и, ако е необходимо, още бульон и готви 10 min. След това сипи сладките картофи и тиквичките и готви още 15 min.

5. Обели банана, измий прасковата и ѝ отстрани костилката. Нарежи плодовете на едри кубчета, прибави ги към яхнията и готви ок. 5 min. Подправи пикантно със солта и лютия червен пипер.