
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеТелешка яхния със зеленчуци и плодове
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Измий и подсуши месото и го изпържи на порции в малко количество сгорещено маслиново масло - от всички страни, така че да се образува коричка. Подправи със солта и лютия червен пипер.
2. Измий чушките, отстрани семките и ги нарежи на кубчета. Залей доматите с топла вода, обели ги и ги нарежи на кубчета. Обели лука и чесъна и също ги нарежи на кубчета.
3. Извади месото от тенджерата и изпържи в същата мазнина чушките, лука и чесъна, като непрекъснато бъркаш. Добави месото и доматите. Накъсай листенцата на мащерката и ги добави със 150 ml бульон. Остави яхнията да се задушава под капак 1 h.
4. В това време обели картофите и сладките картофи, почисти тиквичките и нарежи всичко на едри кубчета. Добави картофите към яхнията и, ако е необходимо, още бульон и готви 10 min. След това сипи сладките картофи и тиквичките и готви още 15 min.
5. Обели банана, измий прасковата и ѝ отстрани костилката. Нарежи плодовете на едри кубчета, прибави ги към яхнията и готви ок. 5 min. Подправи пикантно със солта и лютия червен пипер.