
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
телешки стекове телешки стек | 400 g g | ||
олио олио | 40 ml ml | ||
краве масло краве масло | 80 g g | ||
паста
паста (по избор) | 150 g g | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
За соса:
зелени чушки зелена чушка | 1 | ||
червени чушки червена чушка | 1 | ||
лук лук | 1 глави глава | ||
олио олио | 30 ml ml | ||
краве масло краве масло | 40 g g | ||
черен пипер
черен пипер (на зърна) | 5 - 6 | ||
чесън чесън | 3 - 4 скилидки скилидка | ||
брашно брашно | 1 с.л. с.л. | ||
мащерка мащерка | 1 стръка стрък | ||
сметана за готвене сметана за готвене | 100 ml ml | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 250 ml ml | ||
червено вино червено вино | 100 ml ml | ||
дафинов лист дафинов лист | 1 |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеТелешки флейки с пепър сос и паста
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Започваме с приготвянето на соса, като нарязваме лука на ситно, а чушките - на жулиени, и ги задушаваме в загрятото олио и масло. Добавяме и накълцания чесън и след като съставките омекнат, слагаме мащерката, дафиновия лист, черния пипер и брашното. Разбъркваме всичко добре и доливаме червеното вино и бульона. Оставяме соса да се редуцира за десетина минути, след което доливаме сметаната и подправяме със сол и черен пипер. Когато се сгъсти, го сваляме от котлона.Сваряваме пастата според указанията на опаковката и я овкусяваме със сол и 40 g масло. В отделен тиган загряваме олиото и запечатваме телешките стекове, които предварително сме изтънили, разрязали на две и подправили със сол и черен пипер, за по 3 - 4 min от всяка страна. При обръщането им добавяме останалото масло и ги поливаме обилно с мазнината.
Как да сервираме
В чиния слагаме от пастата, а върху нея подреждаме телешките флейки и поливаме с пепър сос. Допълваме със сира или друго свежо червено вино.