Верига от любими рецепти
Телешки флейки с пепър сос и паста

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

телешки стекове телешки стек400 g g
олио олио40 ml ml
краве масло краве масло80 g g
паста паста
(по избор)
150 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

За соса:

зелени чушки зелена чушка1
червени чушки червена чушка1
лук лук1 глави глава
олио олио30 ml ml
краве масло краве масло40 g g
черен пипер черен пипер
(на зърна)
5 - 6
чесън чесън3 - 4 скилидки скилидка
брашно брашно1 с.л. с.л.
мащерка мащерка1 стръка стрък
сметана за готвене сметана за готвене100 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон250 ml ml
червено вино червено вино100 ml ml
дафинови листа дафинов лист1

Телешки флейки с пепър сос и паста

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(10)

Начин на приготвяне

Започваме с приготвянето на соса, като нарязваме лука на ситно, а чушките - на жулиени, и ги задушаваме в загрятото олио и масло. Добавяме и накълцания чесън и след като съставките омекнат, слагаме мащерката, дафиновия лист, черния пипер и брашното. Разбъркваме всичко добре и доливаме червеното вино и бульона. Оставяме соса да се редуцира за десетина минути, след което доливаме сметаната и подправяме със сол и черен пипер. Когато се сгъсти, го сваляме от котлона.Сваряваме пастата според указанията на опаковката и я овкусяваме със сол и 40 g масло. В отделен тиган загряваме олиото и запечатваме телешките стекове, които предварително сме изтънили, разрязали на две и подправили със сол и черен пипер, за по 3 - 4 min от всяка страна. При обръщането им добавяме останалото масло и ги поливаме обилно с мазнината.

Как да сервираме
В чиния слагаме от пастата, а върху нея подреждаме телешките флейки и поливаме с пепър сос. Допълваме със сира или друго свежо червено вино.