
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listТелешки гулаш
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме месото на малки кубчета, овкусяваме го със сол и черен пипер и го запечатваме в загрятото олио. Когато придобие златист загар, го изваждаме в отделен съд.
В същата тенджера задушаваме лука и морковите, нарязани на много ситно, и накълцания чесън. Щом омекнат, прибавяме чушките, нарязани на тънки ивички, около 100 ml бульон, маслото и кимиона. Когато зеленчуците се задушат, слагаме брашното, разбъркваме добре и добавяме доматеното пюре и нарязаните домати. Овкусяваме със сол и черен пипер.
След като всичко леко се задуши, връщаме месото в тенджерата, доливаме бульона и оставяме да къкри на тих огън. След около 30 мин добавяме обелените и нарязани на кубчета картофи и готвим до готовност, като разбъркваме периодично.Сервираме гулаша в дълбока чиния, поръсен със ситно нарязан магданоз.