Верига от любими рецепти
Телешки гулаш

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

телешко месо за готвене телешко месо за готвене400 g g
лук лук
(средно големи)
2 глави глава
моркови морков3
чесън чесън2 скилидки скилидка
червени чушки червена чушка2
картофи картоф2 - 3
краве масло краве масло30 g g
кимион кимион
доматено пюре доматено пюре1 с.л. с.л.
белени домати белен домат200 g g
брашно брашно1 с.л. с.л.
олио олио50 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон1 - 1,2 l l
магданоз магданоз1 връзка връзка
сол сол
черен пипер черен пипер

Телешки гулаш

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:30 h
(19)

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на малки кубчета, овкусяваме го със сол и черен пипер и го запечатваме в загрятото олио. Когато придобие златист загар, го изваждаме в отделен съд.

В същата тенджера задушаваме лука и морковите, нарязани на много ситно, и накълцания чесън. Щом омекнат, прибавяме чушките, нарязани на тънки ивички, около 100 ml бульон, маслото и кимиона. Когато зеленчуците се задушат, слагаме брашното, разбъркваме добре и добавяме доматеното пюре и нарязаните домати. Овкусяваме със сол и черен пипер.

След като всичко леко се задуши, връщаме месото в тенджерата, доливаме бульона и оставяме да къкри на тих огън. След около 30 мин добавяме обелените и нарязани на кубчета картофи и готвим до готовност, като разбъркваме периодично.Сервираме гулаша в дълбока чиния, поръсен със ситно нарязан магданоз.