Верига от любими рецепти
Телешки гювеч с лук и зеленчуци

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

телешко месо за готвене телешко месо за готвене900 g g
кълбъсъ кълбъсъ200 g g
червен лук червен лук4
моркови морков3
картофи картоф3
чесън чесън5 скилидки скилидка
червен пипер червен пипер2 с.л. с.л.
чубрица чубрица1 с.л. с.л.
белени домати белен домат400 g g
печена чушка печена чушка2
печурки печурка200 g g
люти чушки люта чушка1
телешки бульон телешки бульон1 l l
слънчогледово олио слънчогледово олио50 ml ml

Телешки гювеч с лук и зеленчуци

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

4:00 h
(24)

Начин на приготвяне

Обелваме лука и го нарязваме на четвъртинки. Поставяме го на дъното на подходящ глинен съд (ако не разполагаме с такъв, може да използваме тава с похлупак или да използваме алуминиево фолио з апокриване).

Върху лука поставяме месото и нарязаната на дебели парчета пушена кълбъсъ. Слагаме обелените картофи и гъбите, нарязани на четвъртинки, както и чушките, морковите, чесъна, лютата чушка, нарязани на едро. Овкусяваме с всички подправки и поръсваме с олио. Добавяме доматите и телешкия бульон.

Слагаме съда в студена фурна и включваме на 160° С. Печем около 3,5 - 4 h, като накрая отстраняваме похлупака, за да се запече за 15 - 20 min.

Поднасяме в дълбока чиния.