Верига от любими рецепти
Телешки рулца с крем от авокадо

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

телешко филе телешко филе600 g g
авокадо авокадо
(добре узряло)
1
рукола рукола30 g g
зелени маслини зелена маслина8 - 12
чесън чесън1 скилидки скилидка
прясно зърнесто сирене високомаслено прясно зърнесто сирене80 g g
сок от лайм сок от лайм1 - 2 с.л. с.л.
маслиново масло маслиново масло2 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
лют червен пипер лют червен пипер0,5 ч.л. ч.л.
кориандър кориандър1 щипки щипка

Телешки рулца с крем от авокадо

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(9)

Начин на приготвяне

1. Разбъркваме маслиновото масло с лютия червен пипер и кориандъра. Измиваме и подсушаваме телешкото филе. Посоляваме го и го натриваме от всички страни с овкусеното маслиново масло. Запечатваме го в горещ тиган от всички страни за около 5 min, така че да образува коричка.

2. За да стане по-крехко месото, доливаме малко вода в тигана и го похлупваме. Оставяме го да къкри на бавен огън 15 - 20 min, като го обръщаме от време на време и доливаме вода при нужда.

3. Авокадото обелваме, отстранявайки костилката, и пасираме месестата му част заедно със зърнестото сирене. Накълцваме чесъна и го прибавяме към сместа, след което овкусяваме със сол, черен пипер и сок от лайм.

4. Нарязваме филето на 8 - 12 тънки слайса. Намазваме отгоре им крем от авокадо, поставяме по няколко листа рукола и ги завиваме на рулца. Прикрепяме ги с дървена клечка, на която забождаме по една отцедена маслина.