Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listТелешки рулца с крем от авокадо
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Разбъркваме маслиновото масло с лютия червен пипер и кориандъра. Измиваме и подсушаваме телешкото филе. Посоляваме го и го натриваме от всички страни с овкусеното маслиново масло. Запечатваме го в горещ тиган от всички страни за около 5 min, така че да образува коричка.
2. За да стане по-крехко месото, доливаме малко вода в тигана и го похлупваме. Оставяме го да къкри на бавен огън 15 - 20 min, като го обръщаме от време на време и доливаме вода при нужда.
3. Авокадото обелваме, отстранявайки костилката, и пасираме месестата му част заедно със зърнестото сирене. Накълцваме чесъна и го прибавяме към сместа, след което овкусяваме със сол, черен пипер и сок от лайм.
4. Нарязваме филето на 8 - 12 тънки слайса. Намазваме отгоре им крем от авокадо, поставяме по няколко листа рукола и ги завиваме на рулца. Прикрепяме ги с дървена клечка, на която забождаме по една отцедена маслина.