
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
зеленчуков хляб зеленчуков хляб | 8 филии филия | ||
телешки стекове
телешки стек (аламинут) | 400 g g | ||
маслиново масло маслиново масло | 40 ml ml | ||
краве масло
краве масло (краве) | 40 g g | ||
зрял чедър зрял чедър | 200 g g | ||
червен лук червен лук | 1 глави глава | ||
чери домати чери домат | 4 бр. бр. | ||
салата Айсберг салата Айсберг | 4 листа лист | ||
майонеза майонеза | 4 с.л. с.л. | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеТелешки сандвич с чедър в зеленчуков хляб
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Овкусяваме телешките стекове със сол и черен пипер и ги запичаме в силно загрят тиган с маслиново масло за по 1 min от всяка страна. На финала добавяме маслото и ги поливаме обилно с разтопената мазнина.
След като извадим месото, в същия тиган задушаваме лука, нарязан на полумесеци, докато омекне.
Подреждаме 4 от нарязаните филийки хляб в тава върху хартия за печене. Върху всяка поставяме от телешкото месо, после от задушения лук и най-отгоре парче чедър. Запичаме ги в предварително загрята на 180˚ С фурна, докато сиренето се разтопи.
Когато ги извадим от фурната, върху всяка филийка поставяме лист айсберг, разполовен чери домат и другата филия зеленчуков хляб, предварително намазана с майонеза.