Верига от любими рецепти
Телешки сандвич с чедър в зеленчуков хляб

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

зеленчуков хляб зеленчуков хляб8 филии филия
телешки стекове телешки стек
(аламинут)
400 g g
маслиново масло маслиново масло40 ml ml
краве масло краве масло
(краве)
40 g g
зрял чедър зрял чедър200 g g
червен лук червен лук1 глави глава
чери домати чери домат4 бр. бр.
айсберг айсберг4 листа лист
майонеза майонеза4 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Телешки сандвич с чедър в зеленчуков хляб

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(3)

Начин на приготвяне

Овкусяваме телешките стекове със сол и черен пипер и ги запичаме в силно загрят тиган с маслиново масло за по 1 min от всяка страна. На финала добавяме маслото и ги поливаме обилно с разтопената мазнина.

След като извадим месото, в същия тиган задушаваме лука, нарязан на полумесеци, докато омекне.

Подреждаме 4 от нарязаните филийки хляб в тава върху хартия за печене. Върху всяка поставяме от телешкото месо, после от задушения лук и най-отгоре парче чедър. Запичаме ги в предварително загрята на 180˚ С фурна, докато сиренето се разтопи.

Когато ги извадим от фурната, върху всяка филийка поставяме лист айсберг, разполовен чери домат и другата филия зеленчуков хляб, предварително намазана с майонеза.