Верига от любими рецепти
Телешко рагу със сушени домати

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

телешко месо за готвене телешко месо за готвене400 g g
картофи картоф600 g g
лук лук1 глави глава
сушени домати сушен домат1 буркана буркан
чесън чесън4 скилидки скилидка
моркови морков2
белени домати белен домат
(от консерва)
2
доматено пюре доматено пюре3 с.л. с.л.
червено вино червено вино200 ml ml
телешки бульон телешки бульон1,5 l l
дафинови листа дафинов лист2
мащерка мащерка
розмарин розмарин
магданоз магданоз1 връзка връзка
сол сол
черен пипер черен пипер

Телешко рагу със сушени домати

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:30 h
(9)

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на кубчета, подправяме го със сол и черен пипер и го запечатваме в 4 - 5 с.л. от олиото на сушените домати. Добавяме нарязаните на полумесеци лук и чесън и задушаваме 5 - 6 минути.
Щом зеленчуците омекнат, към тях прибавяме пресните и сушените домати, нарязани на едро, червеното вино, почистените и настъргани моркови, доматеното пюре и подправките. Разбъркваме всичко добре и доливаме телешки бульон, колкото да покрие месото и зеленчуците. Готвим на умерен огън два часа под похлупак. Ако течността извира, можем да доливаме още бульон. Накрая овкусяваме със сол и черен пипер.

Междувременно обелваме картофите и ги нарязваме на едро. Подправяме ги със сол и черен пипер и ги поставяме в тава с малко вода. Печем ги в предварително загрята на 180°С фурна около 45 минути, до готовност.

Как да сервираме:
Поднасяме телешкото рагу с поръска от нарязан магданоз, с изпечените картофи за гарнитура.