
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listТелешко рагу със сушени домати
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме месото на кубчета, подправяме го със сол и черен пипер и го запечатваме в 4 - 5 с.л. от олиото на сушените домати. Добавяме нарязаните на полумесеци лук и чесън и задушаваме 5 - 6 минути.
Щом зеленчуците омекнат, към тях прибавяме пресните и сушените домати, нарязани на едро, червеното вино, почистените и настъргани моркови, доматеното пюре и подправките. Разбъркваме всичко добре и доливаме телешки бульон, колкото да покрие месото и зеленчуците. Готвим на умерен огън два часа под похлупак. Ако течността извира, можем да доливаме още бульон. Накрая овкусяваме със сол и черен пипер.
Междувременно обелваме картофите и ги нарязваме на едро. Подправяме ги със сол и черен пипер и ги поставяме в тава с малко вода. Печем ги в предварително загрята на 180°С фурна около 45 минути, до готовност.
Как да сервираме:
Поднасяме телешкото рагу с поръска от нарязан магданоз, с изпечените картофи за гарнитура.