
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
жасминов ориз жасминов ориз | 200 g g | ||
бок чой бок чой | 2 бр. бр. | ||
люти чушки люта чушка | 1 бр. бр. | ||
сусам сусам | 2 ч.л. ч.л. | ||
лук лук | 0,5 глави глава | ||
чесън чесън | 1 скилидки скилидка | ||
джинджифил джинджифил | 2 - 3 g g | ||
олио олио | 4 с.л. с.л. | ||
телешка кайма телешка кайма | 400 g g | ||
кафява захар кафява захар | 1 ч.л. ч.л. | ||
соев сос соев сос | 80 ml ml | ||
яйца яйце | 2 бр. бр. | ||
босилек босилек | 1 - 2 стръка стрък |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеТелешко с жасминов ориз и зеленчуци
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Приготвяме ориза според указанията на опаковката. Междувременно почистваме и измиваме листата бок чой и ги нарязваме наполовина по дължина. Измиваме лютата чушка и я нарязваме на фини кръгчета.
Запичаме сусама в сух тиган до златисто кафяво. Изваждаме и оставяме да изстине. След това обелваме лука, чесъна и джинджифила и ги нарязваме на ситно. Загряваме 2 с.л. олио в голям тиган, добавяме каймата и лука и задушаваме около 3 min, като разбъркваме.
Смесваме захарта, лютата чушка, соевия сос, джинджифила и чесъна. Добавяме 2-3 с.л. от сместа към телешката кайма и подправяме със сол. Оставяме да изстине и запържваме за кратко бок чой с 1 с.л. олио в загрят тиган, като разбъркваме добре. Отделно в друг тиган запържваме яйцата с 1 ч.л. олио.
Смесваме ориза и сусама и сервираме в 2 купи заедно с каймата, бок чой и яйцата. Добавяме соев сос към останалата смес и по желание гарнираме с тайландски босилек.