Начин на приготвяне
- Нарязваме на големи кубчета телешката плешка. Овалваме в брашно парчетата и ги пържим в тенджера с олио.
- След това приготвяме зеленчуците. Започваме, като накисваме във вода сушената манатарка. Червения лук, морковите, целината нарязваме на големи кубчета и ги добавяме към телешкото, докато поомекнат. Слагаме малко от водата от манатарките. Добавяме 1 с.л. брашно и червения пипер и разбъркваме. Сипваме червеното вино. Прибавяме дафиновия лист, бахара и нарязаните на едро печурки и манатарки. Сипваме 500 ml зеленчуков бульон и овкусяваме със сол и чесън. Готвим 90 min. След това слагаме спанака, доматите и магданоза и готвим за още 60 min.
- Сервираме телешкото варено с листа от целина.