Начин на приготвяне
- Първо приготвяме соса. В подходяща касерола изсипваме соевия сос. Когато заври, към него добавяме меда и при постоянно бъркане към тях прибавяме нишестето, предварително разбъркано с вода. Оставяме да къкри за около 1 min и го отделяме настрана, за да се охлади.
- Междувременно нарязваме тофуто на кубчета, а червения лук - на едри полумесеци. Овкусяваме със сол и черен пипер и овалваме в олио. Нареждаме на дървените шишчета като редуваме лук – тофу.
- Запичаме шишчетата на добре загрят грил, докато получат лек златист цвят. Глазираме със соса и продължаваме да гриловаме, докато и той леко се запече.
- Сервираме шишчетата, глазирани с допълнително сос, запечения сусам и тънко нарязан зелен лук.