
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеТиквена крем супа със скариди и чесново хлебче
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обели и почисти тиквата
2. Нарежи я на кубчета и я свари във вода или зеленчуков бульон
3. Отцеди тиквата и я пасирай заедно със сметаната и млякото
4. Остави я да къкри на слаб огън (ако е гъста, може да се долее още мляко или от бульона, в който е вряла тиквата)
5. Добави канелата, звездния анасон и разтворения в малко от горещия бульон шафран. Овкуси добре със сол и черен пипер. Почистените скариди ги задуши в малко загрятомаслиново масло и ги овкуси със сол, черен пипер, настърганата кора на лайма и 15 g масло. След това ги добави към тиквената крем супа
7. Нарежи франзелата на филийки и ги запечи в предварително загрята фурна за няколко минути, докато станат хрупкави
8. Разтопи маслото в касерол на умерен огън и добави листенцата мащерка и разполовените скилидки чесън
9. Преди чесъна да започне да се пържи, свали касерола от огъня и остави да изстине леко
10. Докато са горещи, ги намажи с чесново-билковото масло и ги поднеси към супата със скаридите