
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
тикви
тиква (около 1,5 kg) | 1 | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 2 l l | ||
сметана за готвене сметана за готвене | 200 ml ml | ||
прясно мляко прясно мляко | 300 - 400 ml ml | ||
канела канела | 1 пръчки пръчка | ||
звезден анасон звезден анасон | 1 | ||
шафран шафран | 2 - 3 g g | ||
маслиново масло маслиново масло | 30 ml ml | ||
скариди скарида | 200 g g | ||
лайм
лайм (кората от него) | 1 | ||
багети
багета (голяма) | 1 | ||
краве масло краве масло | 65 g g | ||
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | ||
мащерка мащерка | 3 - 4 стръка стрък | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеТиквена крем супа със скариди и чесново хлебче
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обели и почисти тиквата
2. Нарежи я на кубчета и я свари във вода или зеленчуков бульон
3. Отцеди тиквата и я пасирай заедно със сметаната и млякото
4. Остави я да къкри на слаб огън (ако е гъста, може да се долее още мляко или от бульона, в който е вряла тиквата)
5. Добави канелата, звездния анасон и разтворения в малко от горещия бульон шафран. Овкуси добре със сол и черен пипер
. Почистените скариди ги задуши в малко загрятомаслиново масло и ги овкуси със сол, черен пипер, настърганата кора на лайма и 15 g масло. След това ги добави към тиквената крем супа
7. Нарежи франзелата на филийки и ги запечи в предварително загрята фурна за няколко минути, докато станат хрупкави
8. Разтопи маслото в касерол на умерен огън и добави листенцата мащерка и разполовените скилидки чесън
9. Преди чесъна да започне да се пържи, свали касерола от огъня и остави да изстине леко
10. Докато са горещи, ги намажи с чесново-билковото масло и ги поднеси към супата със скаридите