Верига от любими рецепти
Тиквена крем супа със скариди и чесново хлебче

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

тикви тиква
(около 1,5 kg)
1
зеленчуков бульон зеленчуков бульон2 l l
сметана за готвене сметана за готвене200 ml ml
прясно мляко прясно мляко300 - 400 ml ml
канела канела1 пръчки пръчка
звезден анасон звезден анасон1
шафран шафран2 - 3 g g
маслиново масло маслиново масло30 ml ml
скариди скарида200 g g
лайм лайм
(кората от него)
1
багети багета
(голяма)
1
краве масло краве масло65 g g
чесън чесън2 скилидки скилидка
мащерка мащерка3 - 4 стръка стрък
сол сол
черен пипер черен пипер

Тиквена крем супа със скариди и чесново хлебче

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(16)

Начин на приготвяне

1. Обели и почисти тиквата

2. Нарежи я на кубчета и я свари във вода или зеленчуков бульон

3. Отцеди тиквата и я пасирай заедно със сметаната и млякото

4. Остави я да къкри на слаб огън (ако е гъста, може да се долее още мляко или от бульона, в който е вряла тиквата)

5. Добави канелата, звездния анасон и разтворения в малко от горещия бульон шафран. Овкуси добре със сол и черен пипер

. Почистените скариди ги задуши в малко загрятомаслиново масло и ги овкуси със сол, черен пипер, настърганата кора на лайма и 15 g масло. След това ги добави към тиквената крем супа

7. Нарежи франзелата на филийки и ги запечи в предварително загрята фурна за няколко минути, докато станат хрупкави

8. Разтопи маслото в касерол на умерен огън и добави листенцата мащерка и разполовените скилидки чесън

9. Преди чесъна да започне да се пържи, свали касерола от огъня и остави да изстине леко

10. Докато са горещи, ги намажи с чесново-билковото масло и ги поднеси към супата със скаридите