Верига от любими рецепти
Тиквички, пълнени с кайма

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

тиквички тиквичка8
кръгло хлебче кръгло хлебче
сушени домати сушен домат
(в буркан)
60 g g
кайма смес кайма смес
(смес)
500 g g
яйца яйце1
мащерка мащерка1 ч.л. ч.л.
ементал ементал80 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Тиквички, пълнени с кайма

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

55 min
(11)

Начин на приготвяне

1. Измиваме тиквичките и ги пускаме цели във вряща подсолена вода. Варим около 10 min. Междувременно размекваме хлебчето в топла вода. Оставяме доматите да се отцедят и ги накълцваме. Изстискваме хлебчето от водата и го смесваме с каймата, доматите и яйцето, овкусяваме със солта, черния пипер и мащерката.

2. Оставяме тиквичките да се отцедят, отрязваме от всяка капак и издълбаваме семките и воднистата среда. Пълним тиквичките с каймата и ги поставяме в намазнена тавичка.

3. Печем в предварително загрята на 200°C фурна за 20 min. Поръсваме с ементала, поставяме капачетата на тиквичките до тях и запичаме още 10 min. Преди сервиране слагаме обратно капачетата.

Хрупкав бял хляб допълва добре ястието.

Купи в Lidl

Пресни яйцаПресни яйца
Пресни яйца
25.09 - 01.10
ТОП ЦЕНА
10,99*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.