Верига от любими рецепти
Тиквички, пълнени с кайма

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

тиквички тиквичка8
кръгло хлебче кръгло хлебче
сушени домати сушен домат
(в буркан)
60 g g
кайма кайма
(смес)
500 g g
яйца яйце1
мащерка мащерка1 ч.л. ч.л.
ементал ементал80 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Тиквички, пълнени с кайма

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

55 min
(6)

Начин на приготвяне

1. Измиваме тиквичките и ги пускаме цели във вряща подсолена вода. Варим около 10 min. Междувременно размекваме хлебчето в топла вода. Оставяме доматите да се отцедят и ги накълцваме. Изстискваме хлебчето от водата и го смесваме с каймата, доматите и яйцето, овкусяваме със солта, черния пипер и мащерката.

2. Оставяме тиквичките да се отцедят, отрязваме от всяка капак и издълбаваме семките и воднистата среда. Пълним тиквичките с каймата и ги поставяме в намазнена тавичка.

3. Печем в предварително загрята на 200°C фурна за 20 min. Поръсваме с ементала, поставяме капачетата на тиквичките до тях и запичаме още 10 min. Преди сервиране слагаме обратно капачетата.

Хрупкав бял хляб допълва добре ястието.