
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
тиквички тиквичка | 8 | ||
кръгло хлебче кръгло хлебче | |||
сушени домати
сушен домат (в буркан) | 60 g g | ||
кайма смес
кайма смес (смес) | 500 g g | ||
яйца яйце | 1 | ||
мащерка мащерка | 1 ч.л. ч.л. | ||
ементал ементал | 80 g g | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеТиквички, пълнени с кайма
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Измиваме тиквичките и ги пускаме цели във вряща подсолена вода. Варим около 10 min. Междувременно размекваме хлебчето в топла вода. Оставяме доматите да се отцедят и ги накълцваме. Изстискваме хлебчето от водата и го смесваме с каймата, доматите и яйцето, овкусяваме със солта, черния пипер и мащерката.
2. Оставяме тиквичките да се отцедят, отрязваме от всяка капак и издълбаваме семките и воднистата среда. Пълним тиквичките с каймата и ги поставяме в намазнена тавичка.
3. Печем в предварително загрята на 200°C фурна за 20 min. Поръсваме с ементала, поставяме капачетата на тиквичките до тях и запичаме още 10 min. Преди сервиране слагаме обратно капачетата.
Хрупкав бял хляб допълва добре ястието.