Верига от любими рецепти
Топъл чийзкейк

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

обикновени бисквити обикновени бисквити340 g g
яйца яйце2
краве масло краве масло120 g g
Бейлис Бейлис100 ml ml
сметана за готвене сметана за готвене150 ml ml
шоколадов кувертюр шоколадов кувертюр
(натурален)
150 g g
ягоди ягода
(за украса)
8 - 10
мента мента
(за украса)
3 стръка стрък

За крема:

яйца яйце2
захар захар175 g g
нишесте нишесте50 g g
портокали портокал
(кората)
ванилия ванилия1
крем сирене крем сирене
(„Филаделфия“)
850 g g
сладкарска сметана сладкарска сметана250 g g
шоколадов кувертюр шоколадов кувертюр
(натурален)
250 g g

Топъл чийзкейк

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:40 h
(35)

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбиваме яйцата, захарта и нишестето до образуването на пухкава еднородна смес. Към тях постепенно прибавяме настърганата кора на портокала, ванилията, крем сиренето и битата сметана. Всичко това добавяме, без да прекъсваме процеса на разбиване. Най-накрая в крема слагаме и предварително разтопения кувертюр и разбъркваме добре.Блата приготвяме, като натрошаваме на много дребно бисквитите и ги объркваме с разбитите яйца и маслото. За да се получи невероятният аромат на чийзкейка, накрая към сместа прибавяме „Бейлис“-а и омесваме. В кръгла тава с диаметър около 26 cm разстиламе сместа за блата, като облепваме и стените, оставяйки поне 1 cm свободно пространство под ръба на тавата. Блатът трябва да е равен, гладък и не по-дебел от 0,5 cm. Когато е готов, върху него изливаме крема. Печем 35 min в предварително загрята на 160°С фурна. Изваждаме чийзкейка за 10 минути извън фурната, след което го връщаме обратно за 4 - 5 min при температура 220°С.Оставяме готовия чийзкейк да изстине напълно, а междувременно приготвяме ганажа, като на водна баня смесваме сметаната и кувертюра и бъркаме, докато се получи еднородна смес. С така получения ганаж заливаме чийзкейка и го оставяме да се стегне за няколко часа в хладилник.

Как да сервираме:
Поднасяме чийзкейка с украса от пресни ягоди и листенца мента.