
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки
тофу тофу | 200 g g | |
моркови морков | 2 бр. бр. | |
червено цвекло червено цвекло | 2 глави глава | |
царевица
царевица (млечна) | 2 бр. бр. | |
чери домати чери домат | 250 g g | |
рукола
рукола (или друга зеленолистна салата) | 50 g g | |
червена леща червена леща | 100 g g | |
багети
багета (пълнозърнеста със семена) | 1 бр. бр. | |
сусам сусам | 2 с.л. с.л. | |
маслиново масло маслиново масло | ||
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listТопла салата с печени зеленчуци, червена леща и тофу
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Обелваме и нарязваме морковите на дълги ивици. Режем червеното цвекло на кубчета. Печем морковите с малко маслиново масло, сол и пипер за 60 min на 180° С. На 40-тата минута добавяме предварително свареното цвекло и царевицата, нарязана на шайби с дебелина около 1 cm. Ако използваме сурово цвекло, го поставяме заедно с морковите.
Докато зеленчуците се пекат, сваряваме лещата според указанията на опаковката. Отцеждаме я и овкусяваме със сол, пипер и маслиново масло.
Изпечените зеленчуци оставяме да изстинат за 20 min и добавяме към разполовените чери домати и зеленолистните. Добавяме нарязаното на едро тофу и сусама. Смесваме всичко добре.
Багетата нарязваме на едри крутони, овкусяваме с маслиново масло, сол и пипер и запичаме за 20 min във фурна на 180° С.
Поднасяме салатата заедно с крутоните.