
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
пушена сьомга пушена сьомга | 4 пакетчета пакетче | ||
кисело зеле
кисело зеле (нарязано и втасвало с бяло вино) | 1 консерви консерва | ||
лук лук | 1 глави глава | ||
дюли дюля | 300 g g | ||
краве масло краве масло | 2 с.л. с.л. | ||
кафява захар кафява захар | 25 g g | ||
заквасена сметана заквасена сметана | 100 g g | ||
ябълков сок ябълков сок | 100 ml ml | ||
дафинов лист дафинов лист | 1 | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 100 - 200 ml ml | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
бахар бахар | 3 зърна зърно | ||
канела канела | 1 щипки щипка |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеТопло пушена сьомга с кисело зеле и дюли
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обелваме и накълцваме лука. Изстъргваме и обелваме дюлите, отстраняваме семките и ги нарязваме на кубчета. Задушаваме ги с лука в сгорещено масло, докато лукът омекне. Наръсваме 25 g захар и оставяме леко да се карамелизира.
2. Изцеждаме добре киселото зеле, добавяме го и задушаваме ок. 4 min. Наливаме 100 ml зеленчуков бульон и ябълковия сок, добавяме дафиновия лист и бахара. Овкусяме със солта и черния пипер. Задушаваме под капак ок. 20 min, при нужда добавяме още бульон.
3. Междувременно затопляме пушената сьомга в предварително загрята на 150°C фурна за ок. 8 min. Овкусяваме заквасената сметана със солта, черния пипер и канелата. Сервираме киселото зеле и го гарнираме с пушена сьомга и една топка сметана. Към ястието подхожда картофено пюре.