Верига от любими рецепти
Топло пушена сьомга с кисело зеле и дюли

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

пушена сьомга пушена сьомга4 пакетчета пакетче
кисело зеле кисело зеле
(нарязано и втасвало с бяло вино)
1 консерви консерва
лук лук1 глави глава
дюли дюля300 g g
краве масло краве масло2 с.л. с.л.
кафява захар кафява захар25 g g
заквасена сметана заквасена сметана100 g g
ябълков сок ябълков сок100 ml ml
дафинови листа дафинов лист1
зеленчуков бульон зеленчуков бульон100 - 200 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер
бахар бахар3 зърна зърно
канела канела1 щипки щипка

Топло пушена сьомга с кисело зеле и дюли

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(3)

Начин на приготвяне

1. Обелваме и накълцваме лука. Изстъргваме и обелваме дюлите, отстраняваме семките и ги нарязваме на кубчета. Задушаваме ги с лука в сгорещено масло, докато лукът омекне. Наръсваме 25 g захар и оставяме леко да се карамелизира.

2. Изцеждаме добре киселото зеле, добавяме го и задушаваме ок. 4 min. Наливаме 100 ml зеленчуков бульон и ябълковия сок, добавяме дафиновия лист и бахара. Овкусяме със солта и черния пипер. Задушаваме под капак ок. 20 min, при нужда добавяме още бульон.

3. Междувременно затопляме пушената сьомга в предварително загрята на 150°C фурна за ок. 8 min. Овкусяваме заквасената сметана със солта, черния пипер и канелата. Сервираме киселото зеле и го гарнираме с пушена сьомга и една топка сметана. Към ястието подхожда картофено пюре.