
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
дини диня | 3 kg kg | ||
маскарпоне маскарпоне | 250 g g | ||
извара
извара (20% масленост) | 250 g g | ||
маршмелоу маршмелоу | 20 бр. бр. | ||
горски плодове горски плодове | 300 g g | ||
захар
захар (или сироп от агаве) | 2 с.л. с.л. | ||
мента мента |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеТорта от диня
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Смесваме сиренето Маскарпоне с изварата и захарта или сиропа от агаве до получаването на гладък крем и оставяме да се охлади.
През това време обелваме динята и нарязваме във формата на цилиндър. Подсушаваме я с кухненска хартия. Намазваме я от всички страни с крема от маскарпоне.
Разполовяваме бонбоните Маршмелоу по дължина и ги подреждаме, като ги редуваме с боровинки и притискаме към ръба на динята.
Фламбираме бонбоните с горелка до златисто кафяво. Поръсваме останалите плодове върху динята и гарнираме с мента.