Верига от любими рецепти
Торта от диня

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

дини диня3 kg kg
маскарпоне маскарпоне250 g g
извара извара
(20% масленост)
250 g g
маршмелоу маршмелоу20 бр. бр.
горски плодове горски плодове300 g g
захар захар
(или сироп от агаве)
2 с.л. с.л.
мента мента

Торта от диня

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(1)

Начин на приготвяне

Смесваме сиренето Маскарпоне с изварата и захарта или сиропа от агаве до получаването на гладък крем и оставяме да се охлади.
През това време обелваме динята и нарязваме във формата на цилиндър. Подсушаваме я с кухненска хартия. Намазваме я от всички страни с крема от маскарпоне.
Разполовяваме бонбоните Маршмелоу по дължина и ги подреждаме, като ги редуваме с боровинки и притискаме към ръба на динята.
Фламбираме бонбоните с горелка до златисто кафяво. Поръсваме останалите плодове върху динята и гарнираме с мента.