Верига от любими рецепти
Торта с маскарпоне, малини и пресни ягоди и боровинки по рецепта на шеф Манчев

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

За блата

яйца яйце6 бр. бр.
захар захар210 g g
брашно брашно130 g g
бакпулвер бакпулвер10 g g

За крема

малини малина
(пресни)
340 g g
портокалов ликьор портокалов ликьор100 ml ml
захар захар100 g g
маскарпоне маскарпоне400 g g
ванилия ванилия1 шушулки шушулка
сладкарска сметана сладкарска сметана160 ml ml
ягоди ягода400 g g
боровинки боровинка200 g g
мента мента10 g g
балсамов оцет балсамов оцет10 ml ml
хартия за печене хартия за печене

Торта с маскарпоне, малини и пресни ягоди и боровинки

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:00 h
(49)

Начин на приготвяне

Загряваме предварително фурната.  
Покриваме дъното на две форми с диаметър 24 cm с хартия за печене.

В купа разбиваме с електрически миксер шестте яйца за около 1 min, след това прибавяме захарта и разбиваме сместа за още 10 min до получаване на пухкава смес. 

Смесваме брашното с бакпулвера и го прибавяме към яйчената смес на три пъти. Бъркаме с шпатула до пълно разбиване на брашното. Важно е да не се пребърка сместа. Разделяме я на две във формите и печем на 180 С за около 25 min до получаването на златист загар.

Махаме готовите блатове от формите и ги оставяме да изстинат на стайна температура. Разрязваме ги, за да получим четири еднакви блата.

Отделно в купа смесваме малините, 50 ml вода, 60 ml портокалов ликьор, оцета, половината от ментата и 2 с.л. захар. Разбиваме с вилица, за да се получи сладкото.

Малко преди да наредим тортата, правим крема, като смесим в купа маскарпонето и останалия портокалов ликьор. Разбъркваме със шпатула. В друг съд разбиваме с миксер сметаната, захарта и ванилията до получаване на пухкава сметана. След това със шпатула прибавяме сметаната към маскарпонето и разбъркваме.  

Подреждаме тортата, като поставим блат, намазваме с ¼ от сладкото, ¼ от крема и подреждаме боровинки, листа от мента и резенчета ягоди и втория блат. Повтаряме този ред на всеки блат. Отгоре завършваме с цели пресни плодове.