Верига от любими рецепти
Тортички с круша

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

лешници лешник50 g g
стафиди стафида30 g g
жълтъци жълтък2
захар захар40 g g
заквасена сметана заквасена сметана60 g g
круши круша
(узрели, но твърди (по ок. 140 g всяка))
4
лимонов сок лимонов сок50 ml ml
многолистно тесто многолистно тесто1 опаковки опаковка
брашно брашно
(за обработка )
пудра захар пудра захар1 - 2 с.л. с.л.
хартия за печене хартия за печене

Тортички с круша

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:15 h
(18)

Начин на приготвяне

Смели фино лешниците. Накълцай стафидите. Разбъркай лешниците и стафидите с жълтъците, захарта и сметаната. Обели крушите, раздели ги на четири, отстрани семките и ги нарежи на тънки резени. Смеси със сока от лимон.

Разточи тестото върху малко брашно (ок. 40 x 40 cm) и го нарежи на 25 малки квадрата (по ок. 8 x 8 cm). Направи леки разрези от всички страни на разстояние 1 cm от ръба, но внимавай да не срежеш докрай. В средата набоди леко с вилица и нареди тортичките върху покрити с хартия за печене тави.

Постави в средата на тортичките по ок. 1 ч.л. лешников крем и подреди отгоре отцедените парчета круша. Поръси тънко с пудра захар и печи тавите една след друга ок. 15 min в предварително загрята на 200°C фурна, докато станат златистокафяви. До печенето дръж тавите на хладно.

Остави тортичките да изстинат и ги наръси още веднъж с пудра захар.

Съвет:
Ако имаш фурна с вентилатор, можеш да печеш тавите едновременно.

Купи в Lidl

КрушиКруши
Круши
05.10 - 08.10
-21%
3,19
2,49*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.