Верига от любими рецепти
Тост с аспержи и малини

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

аспержи аспержи
(зелени)
400 g g
малини малина75 g g
босилек босилек
(пресен)
2 стръка стрък
заквасена сметана заквасена сметана120 g g
жълтъци жълтък1
хляб хляб
(тостерен)
4 филии филия
моцарела моцарела125 g g
сол сол
черен пипер черен пипер
хартия за печене хартия за печене

Тост с аспержи и малини

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

35 min
(0)

Начин на приготвяне

1. Почисти аспержите, обели им долната третина и ги нарежи на парчета с дължина 2 cm. Бланширай ги за 2 - 3 min във вряща подсолена вода, излей я, охлади ги бързо със студена вода и ги остави да се отцедят.

2. Прочисти малините от негодните за консумация и ги смеси с аспержите. Откъсни и накълцай листата на босилека. Разбъркай с пълномаслената сметана, жълтъка, солта и черния пипер.

3. Препечи за кратко филии и ги постави върху покрита с хартия за печене тава. Разпредели върху тях половината от сметаната, върху нея - аспержите и малините, а останалата сметана изсипи отгоре на капки. Нарежи моцарелата на тънки шайби и ги нареди върху филиите. Гратинирай, т.е. запечи до образуване на коричка под нагревателя за грил - за около 12 min в предварително загрята на 225°C фурна, на средно положение на скарата.

4. Сервирай горещи.

Купи в Lidl

Заквасена сметанаЗаквасена сметана
Заквасена сметана
26.09 - 02.10
100 g безплатно
2,99*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.