Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listТостове със шунка и гауда
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Почисти и измий репичките и ги нарежи на тънки шайби. Нарежи кресона, измий го и го остави добре да се отцеди. Смеси прясното зърнесто сирене с доматеното пюре. Подправи със солта и черния пипер, добави кресона и разбъркай. Отстрани кората на сиренето Гауда, ако има такава, и го раздели на по четири.
2. Препечи филиите. Намажи четири от тях с малко масло, постави отгоре Гауда и бирена шунка. Четири филии намажи с крема с кресон и разпредели отгоре шайбите репички. Постави ги върху филиите със сирене и шунка. Най-отгоре постави останалите филии и притисни леко.
3. По желание можеш да разрежеш „трипалубния кораб“ по диагонал и да забодеш дървена клечка.
Идея: Бирената шунка и сиренето Гауда могат да се заменят с друг вид сирене или кашкавал и салам.