Верига от любими рецепти
Тостове със шунка и гауда

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

бирена шунка бирена шунка100 g g
сирене Гауда сирене Гауда80 g g
пълнозърнест хляб пълнозърнест хляб12 филии филия
прясно зърнесто сирене високомаслено прясно зърнесто сирене80 g g
репичка репичка8
доматено пюре доматено пюре1 ч.л. ч.л.
кресон кресон0,5 опаковки опаковка
краве масло краве масло4 ч.л. ч.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Тостове със шунка и гауда

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(0)

Начин на приготвяне

1. Почисти и измий репичките и ги нарежи на тънки шайби. Нарежи кресона, измий го и го остави добре да се отцеди. Смеси прясното зърнесто сирене с доматеното пюре. Подправи със солта и черния пипер, добави кресона и разбъркай. Отстрани кората на сиренето Гауда, ако има такава, и го раздели на по четири.

2. Препечи филиите. Намажи четири от тях с малко масло, постави отгоре Гауда и бирена шунка. Четири филии намажи с крема с кресон и разпредели отгоре шайбите репички. Постави ги върху филиите със сирене и шунка. Най-отгоре постави останалите филии и притисни леко.

3. По желание можеш да разрежеш „трипалубния кораб“ по диагонал и да забодеш дървена клечка.

Идея: Бирената шунка и сиренето Гауда могат да се заменят с друг вид сирене или кашкавал и салам.