
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
бирена шунка бирена шунка | 100 g g | ||
сирене Гауда сирене Гауда | 80 g g | ||
пълнозърнест хляб пълнозърнест хляб | 12 филии филия | ||
прясно зърнесто сирене високомаслено прясно зърнесто сирене | 80 g g | ||
репичка репичка | 8 | ||
доматено пюре доматено пюре | 1 ч.л. ч.л. | ||
кресон кресон | 0,5 опаковки опаковка | ||
краве масло краве масло | 4 ч.л. ч.л. | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеТостове със шунка и гауда
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Почисти и измий репичките и ги нарежи на тънки шайби. Нарежи кресона, измий го и го остави добре да се отцеди. Смеси прясното зърнесто сирене с доматеното пюре. Подправи със солта и черния пипер, добави кресона и разбъркай. Отстрани кората на сиренето Гауда, ако има такава, и го раздели на по четири.
2. Препечи филиите. Намажи четири от тях с малко масло, постави отгоре Гауда и бирена шунка. Четири филии намажи с крема с кресон и разпредели отгоре шайбите репички. Постави ги върху филиите със сирене и шунка. Най-отгоре постави останалите филии и притисни леко.
3. По желание можеш да разрежеш „трипалубния кораб“ по диагонал и да забодеш дървена клечка.
Идея: Бирената шунка и сиренето Гауда могат да се заменят с друг вид сирене или кашкавал и салам.