Верига от любими рецепти
Три лесни разядки за лятото

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

Разядка с патладжан

патладжан патладжан500 g g
червени чушки червена чушка500 g g
зелени чушки зелена чушка100 g g
магданоз магданоз1 връзка връзка
чесън чесън2 скилидки скилидка
маслиново масло маслиново масло50 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Разядка с моркови

моркови морков500 g g
сирене сирене100 g g
пресен чесън пресен чесън2 стръка стрък
маслиново масло маслиново масло20 ml ml
босилек босилек
сол сол
черен пипер черен пипер

Пикантна разядка

зелени чушки зелена чушка400 g g
червени чушки червена чушка400 g g
люти чушки люта чушка200 g g
маскарпоне маскарпоне100 g g
кисело мляко кисело мляко50 g g
копър копър0,5 връзка връзка
чесън чесън2 скилидки скилидка
сол сол
черен пипер черен пипер

Три лесни разядки за лятото

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(6)

Начин на приготвяне

Разядка с патладжан, червена чушка, магданоз и чесън

На загрята на 200° С фурна печем патладжана и чушките за 15 min.
Слагаме ги в плик, посоляваме и ги оставяме да се задушат, за да се обелят по-лесно. 
Накълцваме на много ситно, отцеждаме и ги оставяме в купа. 
Добавяме магданоз, чесън и маслиново масло. Овкусяваме със сол и пипер и сервираме с пресен магданоз.

Разядка с моркови, сирене, чесън и босилек

Сваряваме морковите за около 30 min, докато омекнат. 
Блендираме ги, а когато изстинат, добавяме и настърганото сирене. 
Накълцваме чесъна и босилека, овкусяваме с маслиново масло, сол и черен пипер и объркваме всичко. 
Поднасяме с пресен босилек. 

Пикантна разядка с три вида чушки, маскарпоне, чесън и копър

На загрята на 200° С фурна печем червените и зелените чушки за 15 min.
Лютите чушки запичаме на сух тиган, предварително надупчени. 
Слагаме трите вида чушки в плик, посоляваме и ги оставяме да се задушат, за да се обелят по-лесно.
Накълцваме на много ситно и отцеждаме.
Добавяме чесъна, копъра, маскарпонето, киселото мляко, овкусяваме със сол и черен пипер. 
Поднасяме с прясно нарязан чесън.