Верига от любими рецепти
Три тип стек с гарнитура от сладка царевица с масло и чедър

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

три тип стека три тип стек4
сладка царевица сладка царевица
(сварена)
2 бр. бр.
краве масло краве масло50 g g
чедър чедър
(настърган)
30 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Три тип стек с гарнитура от сладка царевица с масло и чедър

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(10)

Начин на приготвяне

Правим 3 - 4 напречни разреза в дебелата част на мазнината на стека, за да не се сгъне докато го готвим. Овкусяваме месото със сол и черен пипер от двете страни.

Можем да готвим три тип стек по два начина*. Първият е да сложим месото в студен тиган и да го приготвяме само в собствената му мазнина. Не бива да пропускаме да обърнем стековете да се нагреят от страната на мазнината, за да я разтопим. Вторият начин е да добавим растителна мазнина и да приготвим месото в силно нагорещен тиган. И при двата начина накрая добавяме бучка масло и малко пресен розмарин, които придават допълнителен вкус. Вадим стековете от тигана и задължително ги оставяме да почиват поне 10 минути.

През това време правим гарнитурата. Предварително сварените царевиците запичаме на грил тиган, докато хванат загар. Намазваме ги обилно с масло от всяка страна и овкусяваме със сол и черен пипер. Поръсваме всяка царевица с настърган чедър и слагаме да се запекат в предварително загрята на 220°С фурна за около 5 минути.

Сервираме плато от нарязаното на слайсове месо и царевицата.

*Легенда за степента на приготвяне на месото:
Реар (сурово или най-малко изпечено месо): в зависимост от дебелината на стека, по 2 - 5 min от всяка страна в нагорещен тиган, вътрешна температура на стека 49°С ;
Мидиъм - Реар (сурово към средно изпечено): в зависимост от дебелината на стека, по 4 - 7 min от страна в нагорещен тиган, вътрешна температура на стека 54,5°С;
Мидиъм (средно изпечено): в зависимост от дебелината на стека, по 6 - 10 min от страна в нагорещен тиган, вътрешна температура на стека 60°С;
Мидиъм - Уел (средно към добре изпечено): в зависимост от дебелината на стека, по 8 - 11 min от страна в нагорещен тиган, след което 5 - 8 мин във фурна на 180°С, вътрешна температура на стека 65,5°С;
Уел дан (добре изпечено, не се препоръчва): в зависимост от дебелината на стека, по 11 - 13 min от страна в нагорещен тиган, след което 10 - 12 min във фурна на 180°С, вътрешна температура на стека 71°С
Всеки стек трябва задължително да почива на дъска 5 - 10 min след готвене преди да се разреже.

Още любими рецепти

шеф Манчев
шеф Манчев
Продукти в продажба
Рибай стек на грил, поднесен с печен картоф и круша

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Рибай стек на грил, поднесен с печен картоф и круша
20 min
(17)
шеф Шишков
шеф Шишков
Продукти в продажба
Скърт стек с гарнитура от картофено пюре с пресни билки и сос „Шампи“

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Скърт стек с гарнитура от картофено пюре с пресни билки и сос „Шампи“
45 min
(15)
шеф Шишков
шеф Шишков
Продукти в продажба
Денвър стек с гарнитура от късан, пържен картоф с пушен пипер и чесново масло

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Денвър стек с гарнитура от късан, пържен картоф с пушен пипер и чесново масло
45 min
(15)
шеф Манчев
шеф Манчев
Топ сърлойн стек с гарнитура ризото и сос от вино с масло и розмарин

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Топ сърлойн стек с гарнитура ризото и сос от вино с масло и розмарин
45 min
(21)
шеф Манчев
шеф Манчев
Рибай стек с ризото и пепър сос

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Рибай стек с ризото и пепър сос
1:30 h
(15)
шеф Шишков
шеф Шишков
Black Angus бургер

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Black Angus бургер
20 min
(19)
шеф Шишков
шеф Шишков
Продукти в продажба
Унгарски гювеч с лук

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Унгарски гювеч с лук
2:15 h
(2)
шеф Шишков
шеф Шишков
Продукти в продажба
Свинско контрафиле със свежа доматена салца

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Свинско контрафиле със свежа доматена салца
1:20 h
(8)
шеф Шишков
шеф Шишков
Гешнецeлтeс с пилешко филе, поднесено с шпецлe

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Гешнецeлтeс с пилешко филе, поднесено с шпецлe
40 min
(7)
шеф Шишков
шеф Шишков
Продукти в продажба
Средиземноморско плато с ципура в пергамент, октопод, скариди и свежа салата

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Средиземноморско плато с ципура в пергамент, октопод, скариди и свежа салата
2:00 h
(4)
шеф Шишков
шеф Шишков
Ароматни свински гърди с хрупкави тиквички и сладко-кисел сос

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Ароматни свински гърди с хрупкави тиквички и сладко-кисел сос
2:40 h
(3)
шеф Шишков
шеф Шишков
Продукти в продажба
Печена патица с портокалово желе и ризото с тиква

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Печена патица с портокалово желе и ризото с тиква
2:30 h
(2)
шеф Шишков
шеф Шишков
Свински врат с билкови трохи и талиателе „Фромаджи“

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Свински врат с билкови трохи и талиателе „Фромаджи“
60 min
(11)
шеф Шишков
шеф Шишков
Печена гъска със сотирани картофи в гъша мас

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Печена гъска със сотирани картофи в гъша мас
2:30 h
(5)
шеф Шишков
шеф Шишков
Свинска плешка „Помодоро“, поднесена върху чабата с моцарела и босилек

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Свинска плешка „Помодоро“, поднесена върху чабата с моцарела и босилек
3:00 h
(0)