Верига от любими рецепти
Три тип стек с гарнитура от сладка царевица с масло и чедър

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

три тип стека три тип стек4
сладка царевица сладка царевица
(сварена)
2 бр. бр.
краве масло краве масло50 g g
чедър чедър
(настърган)
30 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Три тип стек с гарнитура от сладка царевица с масло и чедър

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(10)

Начин на приготвяне

Правим 3 - 4 напречни разреза в дебелата част на мазнината на стека, за да не се сгъне докато го готвим. Овкусяваме месото със сол и черен пипер от двете страни.

Можем да готвим три тип стек по два начина*. Първият е да сложим месото в студен тиган и да го приготвяме само в собствената му мазнина. Не бива да пропускаме да обърнем стековете да се нагреят от страната на мазнината, за да я разтопим. Вторият начин е да добавим растителна мазнина и да приготвим месото в силно нагорещен тиган. И при двата начина накрая добавяме бучка масло и малко пресен розмарин, които придават допълнителен вкус. Вадим стековете от тигана и задължително ги оставяме да почиват поне 10 минути.

През това време правим гарнитурата. Предварително сварените царевиците запичаме на грил тиган, докато хванат загар. Намазваме ги обилно с масло от всяка страна и овкусяваме със сол и черен пипер. Поръсваме всяка царевица с настърган чедър и слагаме да се запекат в предварително загрята на 220°С фурна за около 5 минути.

Сервираме плато от нарязаното на слайсове месо и царевицата.

*Легенда за степента на приготвяне на месото:
Реар (сурово или най-малко изпечено месо): в зависимост от дебелината на стека, по 2 - 5 min от всяка страна в нагорещен тиган, вътрешна температура на стека 49°С ;
Мидиъм - Реар (сурово към средно изпечено): в зависимост от дебелината на стека, по 4 - 7 min от страна в нагорещен тиган, вътрешна температура на стека 54,5°С;
Мидиъм (средно изпечено): в зависимост от дебелината на стека, по 6 - 10 min от страна в нагорещен тиган, вътрешна температура на стека 60°С;
Мидиъм - Уел (средно към добре изпечено): в зависимост от дебелината на стека, по 8 - 11 min от страна в нагорещен тиган, след което 5 - 8 мин във фурна на 180°С, вътрешна температура на стека 65,5°С;
Уел дан (добре изпечено, не се препоръчва): в зависимост от дебелината на стека, по 11 - 13 min от страна в нагорещен тиган, след което 10 - 12 min във фурна на 180°С, вътрешна температура на стека 71°С
Всеки стек трябва задължително да почива на дъска 5 - 10 min след готвене преди да се разреже.

Три тип стек с гарнитура от сладка царевица с масло и чедър
30 min

Три тип стек с гарнитура от сладка царевица с масло и чедър

Съставки

три тип стек
4
сладка царевица (сварена)
2 бр.
краве масло
50 g
чедър (настърган)
30 g
сол
черен пипер
Три тип стек с гарнитура от сладка царевица с масло и чедър
30 min

Step 1

Три тип стек с гарнитура от сладка царевица с масло и чедър

Правим 3 - 4 напречни разреза в дебелата част на мазнината на стека, за да не се сгъне докато го готвим. Овкусяваме месото със сол и черен пипер от двете страни.

Можем да готвим три тип стек по два начина*. Първият е да сложим месото в студен тиган и да го приготвяме само в собствената му мазнина. Не бива да пропускаме да обърнем стековете да се нагреят от страната на мазнината, за да я разтопим. Вторият начин е да добавим растителна мазнина и да приготвим месото в силно нагорещен тиган. И при двата начина накрая добавяме бучка масло и малко пресен розмарин, които придават допълнителен вкус. Вадим стековете от тигана и задължително ги оставяме да почиват поне 10 минути.

През това време правим гарнитурата. Предварително сварените царевиците запичаме на грил тиган, докато хванат загар. Намазваме ги обилно с масло от всяка страна и овкусяваме със сол и черен пипер. Поръсваме всяка царевица с настърган чедър и слагаме да се запекат в предварително загрята на 220°С фурна за около 5 минути.

Сервираме плато от нарязаното на слайсове месо и царевицата.

*Легенда за степента на приготвяне на месото:
Реар (сурово или най-малко изпечено месо): в зависимост от дебелината на стека, по 2 - 5 min от всяка страна в нагорещен тиган, вътрешна температура на стека 49°С ;
Мидиъм - Реар (сурово към средно изпечено): в зависимост от дебелината на стека, по 4 - 7 min от страна в нагорещен тиган, вътрешна температура на стека 54,5°С;
Мидиъм (средно изпечено): в зависимост от дебелината на стека, по 6 - 10 min от страна в нагорещен тиган, вътрешна температура на стека 60°С;
Мидиъм - Уел (средно към добре изпечено): в зависимост от дебелината на стека, по 8 - 11 min от страна в нагорещен тиган, след което 5 - 8 мин във фурна на 180°С, вътрешна температура на стека 65,5°С;
Уел дан (добре изпечено, не се препоръчва): в зависимост от дебелината на стека, по 11 - 13 min от страна в нагорещен тиган, след което 10 - 12 min във фурна на 180°С, вътрешна температура на стека 71°С
Всеки стек трябва задължително да почива на дъска 5 - 10 min след готвене преди да се разреже.

три тип стек: 4
сладка царевица (сварена): 2 бр.
краве масло: 50 g
чедър (настърган): 30 g
сол
черен пипер
Три тип стек с гарнитура от сладка царевица с масло и чедър

Feedback

How did you like cooking with us?

Още любими рецепти

шеф Манчев
шеф Манчев
Рибай стек на грил, поднесен с печен картоф и круша

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Рибай стек на грил, поднесен с печен картоф и круша
20 min
(17)
шеф Шишков
шеф Шишков
Скърт стек с гарнитура от картофено пюре с пресни билки и сос „Шампи“

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Скърт стек с гарнитура от картофено пюре с пресни билки и сос „Шампи“
45 min
(14)
шеф Шишков
шеф Шишков
Денвър стек с гарнитура от късан, пържен картоф с пушен пипер и чесново масло

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Денвър стек с гарнитура от късан, пържен картоф с пушен пипер и чесново масло
45 min
(15)
шеф Манчев
шеф Манчев
Топ сърлойн стек с гарнитура ризото и сос от вино с масло и розмарин

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Топ сърлойн стек с гарнитура ризото и сос от вино с масло и розмарин
45 min
(20)
шеф Манчев
шеф Манчев
Рибай стек с ризото и пепър сос

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Рибай стек с ризото и пепър сос
1:30 h
(11)
шеф Шишков
шеф Шишков
Black Angus бургер

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Black Angus бургер
20 min
(17)
шеф Манчев
шеф Манчев
Гнездо от кайма с гарнитура от картофи

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Гнездо от кайма с гарнитура от картофи
45 min
(3)
шеф Манчев
шеф Манчев
Запечен със скаморца свински врат със сотирани зеленчуци и гъбен сос

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Запечен със скаморца свински врат със сотирани зеленчуци и гъбен сос
50 min
(4)
шеф Манчев
шеф Манчев
Руло с кайма по сицилиански

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Руло с кайма по сицилиански
60 min
(8)
шеф Шишков
шеф Шишков
Бургер от говеждо със сирене Чедър и скариди, поднесен със свежа салата с печени тиквички, чери домати, рукола и ментов дресинг

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Бургер от говеждо със сирене Чедър и скариди, поднесен със свежа салата с печени тиквички, чери домати, рукола и ментов дресинг
15 min
(5)
шеф Манчев
шеф Манчев
Кобе бургер с горгонзола и доматена салца с босилек, поднесен с пресни сотирани картофки

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Кобе бургер с горгонзола и доматена салца с босилек, поднесен с пресни сотирани картофки
15 min
(4)
шеф Манчев
шеф Манчев
Говежди премиум бургер с халапеньо поднесен със салата Айсберг и карамелизиран лук

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Говежди премиум бургер с халапеньо поднесен със салата Айсберг и карамелизиран лук
15 min
(12)
шеф Шишков
шеф Шишков
Вегански бургер в печен домат с грилована тиквичка, чушково песто със сушени домати и билки и гарнитура от печена царевица

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Вегански бургер в печен домат с грилована тиквичка, чушково песто със сушени домати и билки и гарнитура от печена царевица
15 min
(3)
шеф Манчев
шеф Манчев
Продукти в продажба
Паеля със заешко и скариди

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Паеля със заешко и скариди
60 min
(5)
шеф Шишков
шеф Шишков
Бургер от младо телешко с домат, айсберг и зелена чушка

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Бургер от младо телешко с домат, айсберг и зелена чушка
15 min
(9)