Верига от любими рецепти
Туршия без консервиранe

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

карфиол карфиол1 глави глава
моркови морков5 бр. бр.
червени чушки червена чушка4 - 5 бр. бр.
целина целина1 - 2 стръка стрък
винен оцет винен оцет250 ml ml
маслиново масло маслиново масло250 ml ml
сол сол50 g g
кафява захар кафява захар50 g g
мед мед
(по желание)
черен пипер черен пипер
(на вкус)
зърна зърно

Туршия без консервиранe

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

24:00 h
(36)

Начин на приготвяне

Измиваме карфиола и го накъсваме на парченца. Морковите нарязваме на кръгчета с дебелина около 0,5 cm. Нарязваме чушките и целината на едри парчета, а зелената част на целината запазваме за финала.

Смесваме течните съставки, захарта и солта и разбъркваме добре. Прибавяме голяма лъжица пчелен мед за сладост и аромат.

Заливаме зеленчуците с марината и ги разбъркваме. Оставяме ги на стайна температура за 1 – 2 h и разбъркваме периодично.

Прибираме туршията в хладилника за денонощие, но през няколко часа разбъркваме. На следващия ден добавяме свежата зелена целина.

Туршията е готова за консумация, когато зеленчуците са напълно ферментирали.