
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
карфиол карфиол | 1 глави глава | ||
моркови морков | 5 бр. бр. | ||
червени чушки червена чушка | 4 - 5 бр. бр. | ||
целина целина | 1 - 2 стръка стрък | ||
винен оцет винен оцет | 250 ml ml | ||
маслиново масло маслиново масло | 250 ml ml | ||
сол сол | 50 g g | ||
кафява захар кафява захар | 50 g g | ||
мед
мед (по желание) | |||
черен пипер
черен пипер (на вкус) | зърна зърно |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеТуршия без консервиранe
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измиваме карфиола и го накъсваме на парченца. Морковите нарязваме на кръгчета с дебелина около 0,5 cm. Нарязваме чушките и целината на едри парчета, а зелената част на целината запазваме за финала.
Смесваме течните съставки, захарта и солта и разбъркваме добре. Прибавяме голяма лъжица пчелен мед за сладост и аромат.
Заливаме зеленчуците с марината и ги разбъркваме. Оставяме ги на стайна температура за 1 – 2 h и разбъркваме периодично.
Прибираме туршията в хладилника за денонощие, но през няколко часа разбъркваме. На следващия ден добавяме свежата зелена целина.
Туршията е готова за консумация, когато зеленчуците са напълно ферментирали.