
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки
За тахановия сос с пресни билки
тахан тахан | 3 с.л. с.л. | |
босилек босилек | 10 листа лист | |
магданоз магданоз | 0,33 стръка стрък | |
маслиново масло маслиново масло | 2 с.л. с.л. | |
сол сол | ||
червен пипер червен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listВегански бургер с карамелизиран лук и свежи зеленчуци
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
За приготвянето на рецептата избираме любимия си пълнозърнест или многозърнест хляб и го нарязваме на равномерно дебели филии. Препичаме ги на сух или грил тиган от двете страни. Когато хлябът е готов, тигана ще е достатъчно горещ за приготвянето на веганския бургер. Добавяме малко маслиново масло и запържваме веганския бургер от всяка страна до готовност.
Чупките и тиквичките запичаме в същият тиган с малко маслиново масло, като тиквичките нарязваме на тънки шайби, а чушките на ивици. В същият тиган добавяме още малко маслиново масло, в което запържваме лука, нарязан на тънки полумесеци. След запържване до тъмно златисто добавяме захарта, разбъркваме и добавяме балсамиковия оцет. Бъркаме докато се карамелизира и оцета изври.
За соса пасираме всички съставки до получаване на хомогенна смес и съхраняваме в хладилник. Сосът може да бъде използван отделно както за салати, така и за сирена и меса.
Асемблираме бургера, започвайки с хляба, върху който добавяме соса, след което веганския бургер, домат, айсберг, зеленчуци, карамелизиран лук и втората филийка хляб, овкусена със сос.
На вкус можем да намажем филиите с разполовена скилидка чесън, когато са прясно запечени на тигана.