Верига от любими рецепти
Вегански бургер с карамелизиран лук и свежи зеленчуци

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Идеална алтернатива на месото, благодарение на хранителния вегански бургер Next Level.

Съставки

вегански бургери вегански бургер2 бр. бр.
хляб хляб
(по избор)
4 филии филия
домати домат1 бр. бр.
салата Айсберг салата Айсберг3 - 4 листа лист
червен лук червен лук2 глави глава
червени чушки червена чушка1 бр. бр.
тиквички тиквичка1 бр. бр.
маслиново масло маслиново масло
захар захар2 с.л. с.л.
балсамов оцет балсамов оцет2 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

За тахановия сос с пресни билки

тахан тахан3 с.л. с.л.
босилек босилек10 листа лист
магданоз магданоз0,33 стръка стрък
маслиново масло маслиново масло2 с.л. с.л.
сол сол
червен пипер червен пипер

Вегански бургер с карамелизиран лук и свежи зеленчуци

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(15)

Начин на приготвяне

За приготвянето на рецептата избираме любимия си пълнозърнест или многозърнест хляб и го нарязваме на равномерно дебели филии. Препичаме ги на сух или грил тиган от двете страни. Когато хлябът е готов, тигана ще е достатъчно горещ за приготвянето на веганския бургер. Добавяме малко маслиново масло и запържваме веганския бургер от всяка страна до готовност.

Чупките и тиквичките запичаме в същият тиган с малко маслиново масло, като тиквичките нарязваме на тънки шайби, а чушките на ивици. В същият тиган добавяме още малко маслиново масло, в което запържваме лука, нарязан на тънки полумесеци. След запържване до тъмно златисто добавяме захарта, разбъркваме и добавяме балсамиковия оцет. Бъркаме докато се карамелизира и оцета изври.

За соса пасираме всички съставки до получаване на хомогенна смес и съхраняваме в хладилник. Сосът може да бъде използван отделно както за салати, така и за сирена и меса.

Асемблираме бургера, започвайки с хляба, върху който добавяме соса, след което веганския бургер, домат, айсберг, зеленчуци, карамелизиран лук и втората филийка хляб, овкусена със сос.

На вкус можем да намажем филиите с разполовена скилидка чесън, когато са прясно запечени на тигана.