
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
вегански бургери
вегански бургер (Next Level) | 2 бр. бр. | ||
домати домат | 2 | ||
салата Айсберг салата Айсберг | 2 листа лист | ||
тиквички
тиквичка (нарязана на ленти) | 100 g g |
За пестото
чушки
чушка (печена) | 1 бр. бр. | ||
сушени домати
сушен домат (и олиото от тях ) | 40 ml ml | ||
босилек
босилек (пресен) | 1 стръка стрък | ||
ядки
ядки (сурови; по избор) | 40 g g |
За гарнитурата
сладка царевица сладка царевица | 2 бр. бр. | ||
гхий гхий | 2 - 3 с.л. с.л. | ||
мащерка
мащерка (прясна) | 3 - 4 стръка стрък | ||
маслиново масло маслиново масло | |||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеВегански бургер в печен домат с грилована тиквичка, чушково песто със сушени домати и билки и гарнитура от печена царевица
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Приготвяме бургерите, като ги запечатваме в тиган с предварително загрята мазнина за по 2-3 min от всяка страна.
Разполовяваме домата и го запичаме леко от отрязаната страна, както бихме направили с питката за бургер. След това го прехвърляме в тава и запичаме във фурна за 10-15 min, овкусен със маслиново масло, сол и пипер.
Гриловаме тиквичката и овкусяваме със сол и пипер.
За пестото в купа на пасатор или блендер поставяме сушените домати, пресния босилек, нарязаната чушка, чесъна, суровите ядки, лимоновия сок и кора, сол, пипер и обилно количество маслиново масло и блендираме, докато се получи хомогенна смес.
Царевиците запичаме в тиган с малко маслиново масло и когато станат златисти добавяме мащерка и гхи. Овкусяваме със сол и пипер.
Асемблираме както следва: долна част на домата, песто от сушени домати и чушки, веган бургер, грилована тиквичка, айсберг, горна част на домата.