
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
лук
лук (по 150 g всяка) | 2 | |
маслиново масло маслиново масло | 2 - 3 с.л. с.л. | |
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | |
доматено пюре доматено пюре | 2 с.л. с.л. | |
червено вино червено вино | 100 ml ml | |
белени домати
белен домат (по 425 ml всяка) | 2 консерви консерва | |
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 350 ml ml | |
сол сол | ||
чили на прах чили на прах | 2 - 3 ч.л. ч.л. | |
риган риган | 1 ч.л. ч.л. | |
кафява захар кафява захар | 1 - 2 ч.л. ч.л. | |
сладки картофи сладък картоф | 1 kg kg | |
червен боб червен боб | 1 консерви консерва | |
сладка царевица сладка царевица | 1 консерви консерва | |
пресен лук пресен лук | 3 - 4 стръка стрък | |
заквасена сметана заквасена сметана | 200 g g | |
сок от лайм
сок от лайм (няколко капки) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listВегетарианско чили със сладки картофи
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обели лука и го нарежи на кубчета. Задуши го в сгорещено маслиново масло, докато стане стъклен. Обели чесъна, пресовай го, добави към лука заедно с доматеното пюре и задуши за кратко.2. Загаси с червеното вино, с доматите и течността от консервата им и със зеленчуковия бульон. Овкуси със солта, ригана, 2 ч.л. чили и 1 ч.л. захар и готви още 5 min.3. Обели сладките картофи и ги нарежи на кубчета с големина 2 - 3 cm. Добави ги към чилито и готви още 15 - 20 min.3. Излей водата от фасула и го изплакни. Остави го добре да се отцеди, отцеди и сладката царевица и ги добави към чилито. Овкуси със сол, чили и захар и готви още 5 - 8 min.4. В това време приготви дипа - почисти и измий зеления лук и го нарежи на колелца. Разбъркай белите колелца със заквасената сметана и сока от лайм и подправи със сол на вкус. 5. Наръси чилито със зелената част на лука и сервирай към него дипа.
Съвети: Към ястието подхожда хрупкава багета.
Без дип ястието е веган.