Верига от любими рецепти
Великденска салата със запечено биволско сирене

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

биволско сирене биволско сирене100 g g
яйца яйце
(сварени)
2
зелена салата зелена салата
(може да се добави пресен спанак и киселец)
1
репичка репичка0,5 връзка връзка
лук лук0,5 връзка връзка
краставици краставица1
лимони лимон1
чесън чесън1 стръка стрък
маслиново масло маслиново масло50 ml ml

Великденска салата със запечено биволско сирене

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(11)

Начин на приготвяне

1. Измиваме и накъсваме салатата, поставяме я в купа. Нарязваме краставицата на жулиени, репичките на шайби, пресния лук на дребно и ги добавяме към салатата.

2. Смесваме маслиновото масло, сока от лимон и ситно нарязания пресен чесън, и объркваме със салатата.

3. На сух тиган запечатваме биволското сирене за 10 - 15 sec от всяка страна.

В чиния поставяме овкусената салата, подреждаме нарязаните яйца отгоре, а отстрани приготвеното биволско сирене.