
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
За джолана
свински джолан свински джолан | 1 бр. бр. | |
чесън чесън | 2 глави глава | |
лук лук | 2 глави глава | |
моркови морков | 2 бр. бр. | |
сол сол | 1 g g | |
мед мед | 100 ml ml | |
горчица горчица | 100 ml ml | |
соев сос соев сос | 250 ml ml | |
розмарин розмарин |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listВкусен джолан на фурна с гарнитура от картофи
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
В купа изсипваме 8 лъжици мед, добавяме соевия сос, солта, горчицата и разбъркваме добре.
Измиваме джолана и го подсушаваме с кухненска хартия. Правим малки разрези в него и поставяме леко намачканите скилидки чесън. Овалваме месото в марината няколко пъти, за да се напои от всички страни. Внимателно го опаковаме с фолио и прибираме в хладилник за едно денонощие. След 24 h изваждаме джолана от хладилника и го поставяме в голяма тава. Заливаме го с останалата марината и поръсваме с клонки розмарин. Печем на 200° C.
За гарнитурата режем лука на полумесеци и го задушаваме в олио до златисто. Изваждаме го от тигана. А след като сме обелили и нарязали картофите, ги добавяме в същия тиган и наливаме вода, колкото да ги покрие.
Сваряваме до омекване и веднага намачкваме с вилица. Овкусяваме с лимоновия сок, солта и лимоновата кора, без да отцеждаме водата. Добавяме лука към пюрето, разбъркваме и поръсваме с пресния магданоз.
Джоланът трябва да добие златист цвят и коричка. Сервираме го с част от пюрето.