
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
За джолана
Гарнитура
картофи картоф | 800 g g | ||
лук лук | 140 g g | ||
олио олио | 30 ml ml | ||
краве масло краве масло | 70 - 80 g g | ||
лимонов сок лимонов сок | 30 ml ml | ||
магданоз магданоз | |||
сол
сол (на вкус) | |||
черен пипер
черен пипер (на вкус) |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеВкусен джолан на фурна с гарнитура от картофи
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
В купа изсипваме 8 лъжици мед, добавяме соевия сос, солта, горчицата и разбъркваме добре.
Измиваме джолана и го подсушаваме с кухненска хартия. Правим малки разрези в него и поставяме леко намачканите скилидки чесън. Овалваме месото в марината няколко пъти, за да се напои от всички страни. Внимателно го опаковаме с фолио и прибираме в хладилник за едно денонощие. След 24 h изваждаме джолана от хладилника и го поставяме в голяма тава. Заливаме го с останалата марината и поръсваме с клонки розмарин. Печем на 200° C.
За гарнитурата режем лука на полумесеци и го задушаваме в олио до златисто. Изваждаме го от тигана. А след като сме обелили и нарязали картофите, ги добавяме в същия тиган и наливаме вода, колкото да ги покрие.
Сваряваме до омекване и веднага намачкваме с вилица. Овкусяваме с лимоновия сок, солта и лимоновата кора, без да отцеждаме водата. Добавяме лука към пюрето, разбъркваме и поръсваме с пресния магданоз.
Джоланът трябва да добие златист цвят и коричка. Сервираме го с част от пюрето.