
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Вкусна домашна баница
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Пресяваме 700 g брашното, в което правим кладенче и слагаме сол, оцет и олио. Разбъркаме съставките с ръка и постепенно добавяме от водата, докато брашното напълно я поеме. Месим в продължение на няколко минути, докато се образува гладко, нелепнещо тесто. Ако е необходимо, добавяме още брашно или вода, така че то да стане меко и еластично. Покриваме го с кърпа и оставяме да си почине за около 20 min.
Готовото тесто разделяме на 6 равни части, които оформяме на топчета. Всяко от тях разточваме на тънка кръгла кора върху плота, който сме покрили със 100 g брашно. Изтъняваме го с точилката, а после започваме да издърпваме от всички краища, така че максимално да се разтегли и изтъни.
В купа разбиваме яйцата, натрошаваме сиренето на дребно и добавяме киселото мляко, което предварително сме разбъркали със содата. Задушаваме праза с масло и сол и след като леко изстине го добавяме към яйчената смес.
Разточената кора поръсваме с част от плънката. Навиваме на руло и поставяме в голяма тава, която сме намазали с олио. Увиваме във формата на охлюв в средата и така докато не запълним цялата тава. Печем на 200° C до готовност.